Bevertrans schenkt 7.500 euro aan lokale goede doelen

We zien van links naar rechts Leen Cautereels van 't Veld, Marlotte en Charlotte Verhegge, Sylvie Lambrechts van Rozenweelde, Elke Winne van Zonnehart, Liselotte Verhegge, Frederick Verhegge en Geert Verhegge. © foto BC

Transportbedrijf Bevertrans, met hoofdkantoor in Veldegem en depot op De Arend in Zedelgem, mocht 25 kaarsjes uitblazen. Zaakvoerder Geert Verhegge mag alvast op zijn beide oren slapen, want met zijn drie dochters in de zaak lijkt de toekomst van het familiebedrijf verzekerd.

Het transportbedrijf werd in december 1993 in Veldegem opgericht door voormalig schepen Geert Verhegge en Jean-Marie Betsch. De beginletters van hun beide familienamen plakten ze aan elkaar en zo kreeg het kind een naam: Bevertrans was geboren. Helaas, kort na de opstart van het bedrijf, overlijdt Jean-Marie Betsch. Kristien Vanslambrouck, de echtgenote van Geert stapt in het bedrijf en tien jaar later breidt het bedrijf uit met een terrein op De Arend in Zedelgem. “Toen onze mama in 2006 overleed, was ik net afgestudeerd en ben ik in het bedrijf gestapt”, schetst Liselotte (33) voort de historiek van het bedrijf.

In 2013 is jongste zus Marlotte (28) ook in het bedrijf gestapt na haar studies handelswetenschappen. “Papa vond het eigenlijk zeer evident dat ik meteen in de zaak zou beginnen werken. Ik had nog maar pas mijn masterproef ingediend en op maandag ben ik al gestart bij Bevertrans”, lacht Marlotte. “En ik heb het me, net als Liselotte, nog geen seconde beklaagd dat ik nooit ergens anders heb gewerkt.”

Enkel Charlotte (31) heeft nog elders gewerkt vooraleer ze begin dit jaar haar vader en beide zussen kwam vervoegen. Alle drie de zussen, kleindochters van oud-burgemeester Hilaire Verhegge, werken nu dus in het bedrijf dat 60 werknemers telt. Op ‘de bureau’ werkt er trouwens nog een Verhegge, neef Frederick doet er de planning. “Lieselotte doet de boekhouding, papa is nog steeds de overkoepelende factor van het bedrijf en tevens ons uitgangsbord. Hij plant ook nog tien vrachtwagens in en uiteraard staat hij ons waar nodig bij met advies. Charlotte en ikzelf staan in voor het operationele”, vervolgt Marlotte.

Of er nooit eens gekibbel is, zoals dat wel eens kan gaan tussen zussen? “Neen, wij komen zeer goed overeen met elkaar. Zo goed zelfs dat we beste vriendinnen zijn. We werken dan wel al vijf dagen per week samen, op zaterdag of zondag trekken we er nog graag samen op uit. Wij zijn echte familiemensen”, glimlacht Charlotte.

‘Vrouwtje’ kunnen staan

En ja, ze kunnen hun ‘vrouwtje’ staan in een wereld die gedomineerd wordt door mannen en stoere truckers. “We hebben soms het gevoel dat we ons extra moeten bewijzen dat we er staan. Maar het voordeel is dat we ons als team goed kunnen verweren. We staan er niet alleen voor!”

Bevertrans vierde de 25ste verjaardag in het Klokhof in Loppem, maar in plaats van cadeaus, vroegen de Verhegges om een gift voor het goeie doel. “We willen ons maatschappelijk engageren. Dat doen we bijvoorbeeld al jaren door gratis transport te voorzien voor de jeugdkampen van de lokale jeugdverenigingen. De opbrengst van ons feest was 7.500 euro en we waren er vrij snel uit dat we zouden kiezen voor zeer lokale goeie doelen die zich inzetten voor kinderen.”

Pedagogisch centrum Rozenweelde, de buitengewone school Zonnehart en revalidatiecentrum ‘t Veld, drie initiatieven uit Aartrijke, kregen elk een mooie cheque van 2.500 euro. De directrices mochten onlangs hun cheque in ontvangst nemen in Devaux, de horecazaak van Geert’s echtgenote Sabine op de markt van Veldegem. “We zijn uiteraard zeer dankbaar. Dankzij giften als deze kunnen we mooie dingen realiseren voor onze kinderen op school”, aldus Elke Winne van Zonnehart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier