Beudaert slaat nieuwe weg in en gaat voor Italiaans zomerconcept

Matthieu Beudaert (43) en Sofie Delbeke (45) slaan met hun restaurant een nieuwe weg in. (foto HVM)
Olaf Verhaeghe

Nu de Nationale Veiligheidsraad met 8 juni een datum voor de heropening van restaurants heeft geprikt, slaan Matthieu Beudaert (43) en Sofie Delbeke (45) opnieuw een andere weg in. De voorbije dagen en weken toverden ze hun restaurant Beudaert, het voormalige sterrenrestaurant Table d’Amis op het Sint-Maartenskerkhof in hartje Kortrijk om tot een echte Italiaanse trattoria.

“Ik zie het echt als een ode aan Italië en zijn fenomenale keuken. Als gezin reizen we elk jaar naar Italië, maar nu dat dit jaar moeilijk lijkt te worden, dachten we dat het leuk kon zijn om Italië naar Kortrijk te halen”, knipoogt bezieler en chef-kok Matthieu Beudaert. “Ik hou er ook van om Italiaans te koken, zeer eenvoudig en zomers vooral. Dat sluit perfect aan bij wat we doen en wie we zijn. En ik ben de Italiaanse keuken ook wat schatplichtig. Mijn carrière startte als hobbykok in 2004 met ravioli. Ik móést dus ooit wel eens teruggrijpen naar la bella Italia.

“We kiezen met het nieuwe zomerconcept resoluut voor buiten. Met ons huidige restaurant was dat minder evident. De coronacrisis heeft zware gevolgen voor de horeca. Zo was er de verplichte sluiting, maar ook de nieuwe regelgeving en de hoogst onzekere toekomst plaatsen ons voor uitdagingen”, pikt gastvrouw en sommelier Sofie in. “Voor ons is het belangrijkste dat onze klanten zich veilig kunnen voelen en dat ze zonder zorgen en zonder meetlat bij de hand een leuke avond kunnen beleven. Dankzij de uitbreiding van de terrasruimte die de stad Kortrijk mogelijk maakte, kunnen we op het pleintje bij de Sint-Maartenskerk perfect voldoende afstand bewaren.” Zowel binnen als buiten is plaats voor een 40-tal gasten.

“De Italiaanse keuken is eenvoudig en zomers, dat sluit aan bij wat we doen en wie we zijn” – Matthieu Beudaert

De naam van het nieuwe restaurantconcept is La Bicicletta. “Italiaans uiteraard, maar ook heel specifiek gelinkt aan Kortrijk. De fiets is hier aan een enorme opmars bezig en dat juichen wij absoluut toe”, aldus Matthieu nog. “We konden ook voor La Piazza of San Marco hebben gekozen, maar dat klinkt meteen een stuk minder toegankelijk. Met La Bicicletta mikken we heel breed. Na die wekenlange sluiting zal het deugd doen om weer mensen te mogen ontvangen.” De openingsuren wijzigen ook, de keuken is open van woensdag tot en met zondag van 11.30 tot 21.30.

Takeaway blijft

Matthieu en Sofie nemen zich voor om de komende maanden ook vast te houden aan de succesvolle takeaway. “Dat liep tijdens de gedwongen sluiting inderdaad enorm goed. Het blijft natuurlijk een beetje koffiedik kijken hoe de situatie na de heropstart zal evolueren, maar we hebben er vertrouwen in.”

De trattoria La Bicicletta blijft minstens open tot midden september. Ook daarna heeft het horecakoppel grootse plannen, maar hoe die er uitzien kunnen ze op dit moment nog niet kwijt. “Nu is het enkel nog hopen op een schitterend, warme zomer. Onze koks en de sfeer op het pleintje doen zonder twijfel de rest”, besluit Sofie met een glimlach.