Bestuur Nacriterium Roeselare heeft nieuwe voorzitter

Paul Deroo, Filip Beerland, Donald Muylle die de gesigneerde gele trui van Bernal krijgt, en de nieuwe voorzitter Thomas Verhaeghe. (gf)
Peter Soete

Bjorn Gevaert en Paul Deroo blijven allebei aan boord maar zullen het iets rustiger aan doen. Thomas Verhaeghe, die vorig jaar aan boord kwam, is de nieuwe voorzitter.

“Er zijn enkele verschuivingen in ons bestuur”, begint de nieuwe voorzitter Thomas Verhaeghe die vorig jaar de bestuursploeg kwam versterken en nu de nieuwe voorzitter is. “Peter Naessens is secretaris. Stijn Baert die vorig jaar ook in het bestuur stapte, verlengt zijn mandaat niet en ook Björn Leenknegt maakt geen deel meer uit van de bestuursploeg. Paul Deroo was al penningmeester en hij blijft dat ook in de toekomst verder doen, net zoals de goede contacten met de sponsors. Ook Bjorn Gevaert blijft zijn sponsors verzorgen en zal de PR van het Natourcriterium verder blijven doen. Als bestuur zijn we natuurlijk blij dat beide stichters van het Natourcriterium ons blijven steunen, goede raad geven en ons van nabij volgen.”

“We hebben ook goed nieuws gekregen van Donald Muylle want Dovy blijft opnieuw zijn naam verbinden aan ons Natourcriterium. Bovendien zal het volgend jaar een heel speciaal Natourcriterium worden want het wordt gereden op 21 juli, onze nationale feestdag. Er zal dus de hele dag feest zijn in Roeselare. Speciaal daarvoor starten we een half uur vroeger met de tijdrit, de profkoers en de ceremonie. Zo zal iedereen de gelegenheid hebben om nadien op tijd op de Grote Markt te zijn voor de optredens ter gelegenheid van de nationale feestdag. Die dag zullen ook de feestelijkheden op het Stationsplein plaatsvinden. Onze wielerwedstrijd moet daar niet passeren.”

Moermanparking

“Het parcours voor de elfde editie blijft hetzelfde en ook het vip-gebeuren vindt op de Moermanparking plaats. Zo lang er niet wordt gebouwd op die parking, blijven we daar. Ook onze dranktenten op de Grote Markt en het Sint-Amandsplein zijn voorzien en uiteraard zullen we, zoals ieder jaar, ons uiterste best doen om Tourvedetten aan de start te brengen. En ook de nationale kampioen wielrennen zullen we proberen te strikken. Dat zou toch mooi zijn op de nationale feestdag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier