"Tegen mijn vrouw zei ik gisteren: eigenlijk zou het wel leuk zijn mocht er een echte beer achter het raam zitten", vertelt hij. "Helaas hadden we geen berenpak, maar mijn vrouw herinnerde zich dat we nog een trui met berenoortjes hadden. Een tof idee om 's ochtends even te doen, vonden we. Toch twijfelde ik deze morgen om het aan te trekken. Ik wou het schitterende initiatief niet in het belachelijke trekken. Mijn vrouw stelde me gerust, dat de mensen het wel tof zouden vinden. En dan ben ik deze morgen toch even achter het raam plaatsgenomen als beer. (lacht) En de eerste reacties waren heel leuk en positief."

De 'levende beer' zal nu wel enkele dagen niet te zien zijn. "De mensen mogen niet verwachten dat ik constant achter het raam zit, want ik moet natuurlijk nog werken ook. (lacht) Maar allicht zullen ze me zaterdagmorgen wel weer in actie kunnen zien..."

Wie zaterdag de levende beer wil spotten, speurt het best in de buurt van de Klijtenstraat 126 in Tielt.

"Tegen mijn vrouw zei ik gisteren: eigenlijk zou het wel leuk zijn mocht er een echte beer achter het raam zitten", vertelt hij. "Helaas hadden we geen berenpak, maar mijn vrouw herinnerde zich dat we nog een trui met berenoortjes hadden. Een tof idee om 's ochtends even te doen, vonden we. Toch twijfelde ik deze morgen om het aan te trekken. Ik wou het schitterende initiatief niet in het belachelijke trekken. Mijn vrouw stelde me gerust, dat de mensen het wel tof zouden vinden. En dan ben ik deze morgen toch even achter het raam plaatsgenomen als beer. (lacht) En de eerste reacties waren heel leuk en positief."De 'levende beer' zal nu wel enkele dagen niet te zien zijn. "De mensen mogen niet verwachten dat ik constant achter het raam zit, want ik moet natuurlijk nog werken ook. (lacht) Maar allicht zullen ze me zaterdagmorgen wel weer in actie kunnen zien..." Wie zaterdag de levende beer wil spotten, speurt het best in de buurt van de Klijtenstraat 126 in Tielt.