Benefietnamiddag en -avond voor zieke Lars Monstrey (11)

Lars met zijn ouders en enkele vedetten die op de benefiet present zullen zijn. © LB
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Op zaterdag 23 maart vindt er in Meulebeke een groot benefietgebeuren plaats in zaal De Aster in de Tieltstraat 51 ten voordele van de 11-jarige Lars Monstrey, slachtoffer van een uitgezaaide lymfeklierkanker.

“Begin augustus 2023 werd Lars plots ernstig ziek”, opent mama Jolien Monstrey. “Na tal van onderzoeken kregen we het striemende verdict: onze zoon had uitgezaaide lymfeklierkanker. Die diagnose sloeg in als een bom in ons gezin. Lars moet nu op geregelde tijdstippen chemotherapie ondergaan waarvoor telkens opnames in het UZ Gent nodig zijn, omdat dagopnames onmogelijk lijken. Mijn man en ik blijven dan telkens bij hem in het ziekenhuis. Dit alles heeft een enorme impact op ons leven en ook de broers en zussen van Lars moeten hieraan nog steeds wennen. Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die deze benefiet mogelijk maakt.”

Tal van artiesten

Omstreeks 14 uur start er een kidsnamiddag tot 16 uur met onder meer kindergrime. Elk kind ontvangt snoepgoed en smult van lekkere pannenkoeken en heerlijke chocolademelk. De toegang bedraagt 12 euro, vooraf inschrijven is noodzakelijk via 0498 41 52 79. Kaarten voor deze namiddagshow kunnen eveneens bekomen worden in café De Middenstand in Meulebeke. Het avondprogramma start voor houders van een vipkaart om 18 uur (plaatsen hiervoor kosten 60 euro). Deuren voor alle andere toeschouwers vanaf 18.30 uur, de show begint om 19 uur.

Die avond zijn er optredens van Les Folles de Gand, Filip D’Haeze, Celien, Leah Bien, Bandit, Danny Diego, Peter Locket, Gio Vano en Frank Valentino. Roel Vanderstukken, Johan Museeuw, Luca Brecel, Gino Passchier, Philippe Vande Walle, Kurt Deklerck, Dieter Vanthourenhout en Michel Van den Brande zorgen voor een acte de présence. De presentatie ligt in handen van Helena Gaudi. (LB)

Kaarten in voorverkoop kosten 20 euro, aan de deur 25 euro. Ze zijn te verkrijgen in Snooker Meulebeke, in café De Middenstand in Meulebeke en ook op het nummer 0498 41 52 79.