Benefiet voor binnenspeeltuin in De Vleugels

Petra Devooght die de benefiet organiseert, samen met haar zoon Matthias die af en toe in De Vleugels in Klerken verblijft. (foto ACK)
Redactie KW

LunAcoustic en De Geest komen naar Klerken. Op zaterdag 25 mei geven ze een benefietconcert ten voordele van De Vleugels. Organisator van het benefiet is Petra Devooght uit Merkem die zelf een zoon met een beperking heeft. Matthias verblijft twee dagen per week in De Vleugels.

Petra Devooght (47) is getrouwd met Stefaan Vandenbossche en is mama van Matthias, Emily, Lieselot, Joran en Milan. Er is ook al een kleinzoon. Het gezin woont in de Diksmuidestraat in Merkem. Petra werkt als performer specialist bij Bpost. “Mijn oudste zoon Matthias liep tijdens de geboorte een zuurstoftekort op waaraan hij een zware beperking overhield“, steekt Petra van wal. “Toen wij een oplossing zochten voor Matthias en er een vonden in De Vleugels in Klerken, zijn we van Torhout naar Merkem verhuisd, dicht bij de Vleugels. Mijn man heeft zijn werk opgegeven om voor Matthias te kunnen zorgen en twee dagen per week gaat Matthias naar de dagbesteding bij De Vleugels. Hij is daar heel graag en amuseert zich.”

Het zijn liedjes die gemakkelijk kunnen meegezongen worden

Vanuit een grote dankbaarheid om de warme plaats die Matthias in De Vleugels kent, begon Petra over een benefiet na te denken. “Ik had al wat met de Nederlandstalige band De Geest en wou vrienden en kennissen laten kennis maken met de groep. Ik heb ook al een huiskamerconcert met hen gegeven”, licht Petra toe.

Optreden in de grote zaal

“Ik hoorde intussen ook van een nieuw project dat men in De Vleugels wou realiseren. Er zijn plannen voor een binnenspeeltuin aangepast aan de noden en wensen van de cliënten van De Vleugels. Dus dacht ik waarom niet een benefiet organiseren met De Geest, die zouden naambekendheid geven aan het benefiet en de Vleugels zouden het goede doel zijn, alle centen zouden naar hun project kunnen gaan. Daarna ben ik samen gaan zitten met de directie van De Vleugels en met de band. De gage van de band besproken, De Geest komt in volle bezetting, en ze hebben een mooie geste gesteld. Het muzikale duo LunAcoustic, afkomstig uit Gijverinkhove en fan van De Geest, komt het voorprogramma verzorgen en ook zij maakten een goede prijs.”

Nederlandstalige muziek

Het plan kreeg dus vaste vorm. “Intussen zaten we opnieuw samen met het directieteam van De Vleugels en konden van hen vernemen dat zij de grote zaal en infrastructuur gratis ter beschikking stellen”, vertelt Petra. “De avond van het concert zal ook de winkel van De Vleugels, Het Alternatief, open zijn. Een goede gelegenheid om originele geschenken te kopen en terzelfdertijd een goed doel te steunen. We zorgen ook voor een mobiele frituur. We wilden vooral iets organiseren dat laagdrempelig is. Vandaar de keuze voor muziek en bij voorkeur Nederlandstalige muziek. Dat soort muziek is laagdrempelig naar de bewoners toe, het zijn ook liedjes die makkelijk kunnen meegezongen worden. Matthias zingt ook heel veel Nederlandstalige liedjes mee. De opbrengst van het concert gaat volledig naar De Vleugels om er hun project binnenspeeltuin mee te financieren.”

Matthias heeft een warme thuis tussen zijn broers en zussen die hem met liefde omringen en zijn mama en pluspapa die altijd voor hem klaar staan maar in De Vleugels heeft hij zijn tweede thuis gevonden, ook daar wordt hij liefdevol omringd. “Als we gaan wandelen dan laat Matthias de hand van Stefaan niet los, hij vertrouwt volledig op hem. Zijn broers en zussen zijn ook heel erg met hem begaan, ze zijn ontroerend zorgzaam voor hun broer. Vooral Joran gaat heel goed met hem om, hij hoeft maar te zeggen het is tijd om te gaan slapen en Matthias doet het meteen, die twee hebben een heel speciale band ondanks het feit dat Joran pas 13 is.”

Ook steunkaarten

Petra hoopt dat heel veel mensen naar het concert zullen komen op zaterdag 25 mei in de grote zaal van De Veleugels, ingang via de Stokstraat, in Klerken. De deuren gaan open om 18.30 uur. LunAcoustic en De Geest treden er op vanaf 19.15 uur. Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen via Petra Devooght op 0486 31 38 99 of petra.devooght@telenet.be. Je kan storten op rek. BE23 0018 5134 1491 en er zijn ook kaarten te verkrijgen aan het onthaal van De Vleugels in Klerken tijdens de kantooruren. Een kaart kost in voorverkoop 12 euro, aan de deur betaal je 15 euro. Er zijn ook steunkaarten van 5 euro te verkrijgen.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier