Belofte Tibe Craeynest ligt in de lappenmand: “Ik sukkel met de spijsvertering”

Tibe Craeynest. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

De overstap van juniores naar beloften verloopt voor Tibe Craeynest (19) voorlopig met veel obstakels. Halfweg het seizoen staan nog maar twee resultaten op zijn uitslagenbord. De rode draad: gezondheidsperikelen!

De Dentergemnaar won in 2023 twee wedstrijden. Dan mag je bij de overgang van juniores naar beloften al eens een toptwintigplaats verwachten. Tot nog toe reed Tibe Craeynest twee kermiskoersen. In Moorslede bolde hij als 36ste over de streep, in Beselare als 33ste. Wedstrijden van 1 en 21 april.

“Ik ben al een tijdje aan het sukkelen met mijn gezondheid”, zucht de onfortuinlijke Tibe. “Tijdens de winter lag ik twee maanden stil door een enkelbreuk bij een ongeluk. Ik kreeg ook nog een coronabesmetting waardoor ik een stuk later aan het seizoen begon. Twee weken voelde ik me goed, maar nadien kreeg ik weer gezondheidsproblemen. Vooral met de spijsvertering. Doordat ik nu meer op mijn voeding let gaat het al wat beter.”

De student fietsmechanica is aan het trainen, maar doet dat nog altijd met de handrem op.

“Ik moet het rustig aanpakken”, verduidelijkt Tibe. “Doordat ik een tijdlang niets heb kunnen doen. Ik weet nog niet precies waar en wanneer, toch denk ik deze maand weer in competitie te komen. Hopelijk zal ik dan vertrokken zijn voor een periode zonder ziekte.”

Interclub

Want uiteraard wil Tibe Craeynest er op maandag 22 juli in eigen Dentergem bij zijn. Dan staat het Sportcomité De Zwaluw in voor de organisatie van een interclub voor elites en beloften.

In september van vorig jaar sloot de Dentergemnaar in eigen gemeente zijn junioresperiode af met een tweede plaats. Een wedstrijd die door Tars Poelvoorde, toen ploegmaat bij Onder Ons Parike, gewonnen werd. Die dag ging ook plaats drie naar een ploegmakker, naar Tommy Delestrait.

Achterstand

“Ik hoop dat ik op 22 juli kan meedoen”, blikt Tibe vooruit. “Door al die perikelen liep ik heel wat conditionele achterstand op. Op sportief vlak is 2024 tot nog toe geen meevaller geweest. Het shirt van Urbano-Vulsteke, een ploeg die me vorig jaar na mijn eerste overwinning eind maart al contacteerde, heb ik nog niet kunnen tonen. Dat moet snel veranderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier