Bellegemnaar Thomas Lauwers (22) maakt limoncello

Thomas Lauwers lanceert een artisanale limoncello. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Een limoncello is het eerste drankje dat Thomas Lauwers (22) uit Bellegem op de markt brengt. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

Thomas Lauwers is de zoon van Christof Lauwers en Sabine Desoete van Lauwers Fashion op Bellegemplaats. Hij haalde het diploma elektricien aan het PTI in Kortrijk maar gooide het na zijn middelbare studies over een andere boeg. Hij ging hotelmanagement volgen aan Vives in Brugge.

“Ik deed al vanaf mijn 16de weekend- en vakantiewerk in brasserie Rubens in Knokke-Heist en ondervond dat ik het werk in de horeca liever deed dan dat van een elektricien.”

Na drie jaar ging Thomas Lauwers in café Paris in Knokke-Heist werken. “Dat was een kleinere rustige zaak waar ik ook veel ervaring kon opdoen.” Nu werkt de Bellegemnaar in bar/bistro Côte Belge in Ramskapelle bij Knokke-Heist. Hij combineert zijn job als bartender met zijn studies aan de hogeschool Vives, waar hij nu in het tweede jaar zit.

Zuiver en artisanaal

“Ik sta op mijn werk in de bar”, vertelt Thomas, die ook al een intensieve baropleiding van een maand in Mallorca volgde. “Ik kon er een enorme ervaring opdoen in een internationale groep van veertig mensen die bezig zijn met cocktails en likeuren maken.”

Door zijn werk als bartender is Thomas Lauwers ook tot de creatie van een eigen limoncello gekomen. “Ik kreeg wel steun van docenten en het opleidingshoofd op school voor de opstart van mijn bedrijf Lemonzest”, aldus Thomas, die ondertussen zelfstandig student is. De limoncello is het eerste drankje dat hij op de markt brengt. Het zal ongetwijfeld niet het laatste zijn.

Ik wil mijn limoncello zo duurzaam mogelijk produceren – Thomas Lauwers

Bij de ontwikkeling van zijn producten zet Thomas Lauwers ook hard in op duurzaamheid en milieu. “Ik probeer zo weinig mogelijk afval te hebben. Zo worden de citroenschillen ingevroren en hergebruikt als garnituur. Ik wil met mijn bedrijfje zo weinig mogelijk milieubelastend werken.”

Thomas Lauwers benadrukt dat zijn limoncello plaatselijk, artisanaal en zuiver gemaakt wordt: “Je proeft dat er geen bewaarmiddelen inzitten. Ik maak ook alles met de hand. Er komen geen machines aan te pas. Ik koos er ook voor om een niet té zware limoncello van 28 graden te creëren.”

Gratis levering

Thomas Lauwers wil zijn drankje lanceren bij detailhandels en horeca. Zijn limoncello is al te verkrijgen bij bakkerij Desoete, oorspronkelijk de bakkerij van Thomas’ grootouders en nu van zijn oom en tante in Brugge en in Côte Belge in Ramskapelle. Ondertussen is hij ook bezig met een website waar ook recepten op zullen komen met zijn limoncello.

De limoncello wordt verkocht in flessen van 0,5 liter en kost 19,90 euro. Zolang de coronamaatregelen gelden levert hij gratis bij particulieren in West-Vlaanderen. Bestellen kan bij Thomas Lauwers, thomas@lemonzest.be, 0497 34 39 84 www.lemonzest.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise