Dr. Luc Isebaert zag op 22 mei 1941 het levenslicht in Zwevezele en overleed na een slepende ziekte op maandag 30 september in Oostende. Hij startte in 1984 het Korzybski Instituut op dat nieuwe psychotherapeutische modellen opstelde, vertrekkend vanuit het respect voor de patiënt. Met geloof in eigen kunnen en zelfhelende krachten als basis. The Bruges Model kreeg midden de jaren '90 internationale weerklank.

Luc Isebaert was gehuwd met Sophie Trépanier en laat drie kinderen en zes kleinkinderen uit een vorig huwelijk na. Hij behaalde zijn geneeskundig diploma in 1966 aan de KU Leuven en was jarenlang departementshoofd psychiatrie en psychosomatiek aan het Brugse AZ Sint-Jan.

Dr. Luc Isebaert zag op 22 mei 1941 het levenslicht in Zwevezele en overleed na een slepende ziekte op maandag 30 september in Oostende. Hij startte in 1984 het Korzybski Instituut op dat nieuwe psychotherapeutische modellen opstelde, vertrekkend vanuit het respect voor de patiënt. Met geloof in eigen kunnen en zelfhelende krachten als basis. The Bruges Model kreeg midden de jaren '90 internationale weerklank.Luc Isebaert was gehuwd met Sophie Trépanier en laat drie kinderen en zes kleinkinderen uit een vorig huwelijk na. Hij behaalde zijn geneeskundig diploma in 1966 aan de KU Leuven en was jarenlang departementshoofd psychiatrie en psychosomatiek aan het Brugse AZ Sint-Jan.