Beiaardcantus in Brugge vindt dan toch plaats, weliswaar online

Schepen van Cultuur Nico Blontrock. © Davy Coghe
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Door de maatregelen rond het coronavirus werd beslist dat de derde editie van de Beiaardcantus niet zou plaatsvinden. Daarbij zouden honderden studenten op 22 april samen klinken. Nu komt er toch een online alternatief.

“Elke crisis stelt ons voor uitdagingen, die vaak creatieve oplossingen met zich meebrengen”, horen we van schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Dankzij het initiatief dat ik samen met mijn diensten nam voor een livestream van de bespeling van de Brugse beiaard, zag vzw Sphere plots de mogelijkheid om een online editie te brengen van hun Beiaardcantus. Een mooie gelegenheid om online samen te komen.”

Organisator Bram Vanaelst: “Op woensdag 22 april van 18 tot 19.30 uur speelt beiaardier Wim Berteloot een playlist, die live te bekijken is via de Facebookpagina van de Brugse Klokkenspelvereniging. Clubs, kringen, homes en andere studentenverenigingen kunnen er dan voor kiezen om op programma’s zoals Zoom, Skype, HouseParty, etc. een gesprek te starten en hun eigen cantus uit te voeren.”

“Ook gezinnen of mensen die het cantusgebeuren niet machtig zijn kunnen meevolgen dankzij onze minicodex die men zal kunnen downloaden via www.beiaardcantusbrugge.be.”

“Het lied ‘Io Vivat! Nostrorum Sanitas’ zal alvast voor allen een diepere betekenis krijgen in deze tijden“, besluit schepen Nico Blontrock.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier