Beestje zoekt Baasje – De vijfjarige husky Nelly zat zonder eten of water opgesloten in een tweede verblijf

Dany Van Loo

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden gemakkelijk een nieuw thuis. Deze week gingen we langs bij Dierenasiel Blauw Kruis van de Kust in Oostende. Zij zoeken een thuis voor husky Nelly.


“Wat de mooie Nelly betreft, hebben we weeral eens te maken met een intriest verhaal”, vertelt voorzitter Fabrice Goffin. “We kregen zo’n jaar geleden een melding dat er een hond was ontdekt die zonder eten of water constant in een hok buiten zat opgesloten in een tweede verblijf in de regio Diksmuide. Ik ben daar dan naartoe gereden en kon daar met eigen ogen de schrijnende omstandigheden vaststellen waarin Nelly zich bevond. Ook politiezone Polder kwam ter plaatse om een proces-verbaal op te stellen. Nelly werd vervolgens in beslag genomen en naar ons asiel overgebracht.”

Fabrice doet een warme oproep om Nelly een warme thuis te geven. “Ze verdient dat, deze prachtige vijfjarige husky. Ze komt wel met een rugzakje waarmee rekening moet gehouden worden. Nelly is namelijk geen huiselijke situatie gewoon, gezien de omstandigheden waarin ze verbleef, maar is in de algemene omgang heel sociaal. We zoeken dan ook baasjes met geduld en ook wat plaats om rekening te houden met de noden van een husky. Een tuin is een must. Geïnteresseerden krijgen van ons alle nodige opvoedingsadviezen mee”, zegt Fabrice. (DVL)

Interesse? Mailen kan naar info@hetblauwekruiskust.be

Lees meer over: