Beestige babbels voor het goede doel in Oostende

Isabelle en Gwendoline zijn klaar voor de 'Beestige babbels'. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op zondag 12 juli organiseert de Oostendse actrice Isabelle Vandemaele het evenement ‘Beestige babbels’ in de Armenonville in het Maria Hendrikapark. De opbrengst gaat naar twee West-Vlaamse verenigingen voor dieren.

Isabelle Vandemaele stond tijdens de afgelopen coronamaanden nog met haar megafoon aan verschillende voordeuren met gedichten op verzoek voor geliefden. Ondertussen staat er al een volgend project klaar. Met ‘Beestige babbels’ wil ze een aperitiefconcert brengen waar ze poëzie en proza zal brengen rond het thema dieren en dierenliefde.

Het is uniek dat ik een gitarist meebreng. Normaal doe ik mijn optredens alleen. Het jong West-Vlaams talent Thibo Vanderroost is een singer-songwriter en het is de bedoeling om samen een uurtje poëzie met een streepje muziek te brengen. De toegang is gratis, maar we hopen dat mensen hun goed hart laten spreken en een vrijwillige bijdrage leveren. Uiteindelijk gaat de opbrengst naar twee verenigingen die zich hard inzetten voor het welzijn van honden en katten.”

Veel dierenleed in de wereld

De opbrengst van de benefietvoorstelling gaat naar vzw Sirius uit Roeselare en vzw Kattekwaad uit Izegem. De vraag naar Isabelle toe kwam eigenlijk van stadsgenoot Gwendoline Claes (34). “Ik zet mij eigenlijk al jaren in voor dieren”, vertelt ze.

Ik was amper veertien jaar toen ik mijn eerste stappen zette als vrijwilliger in het Blauwe Kruis van de Kust en ik steek daar nu nog steeds een handje toe. Er is verschrikkelijk veel dierenleed in de wereld. Beide dierenorganisaties worden niet gesubsidieerd van de overheid en zijn volledig afhankelijk van giften. Net daarom is de steun voor dergelijke organisaties hard nodig. Net daarom sprak ik Isabelle aan met de vraag of zij daar niet wou bij helpen. Daar hoefde ze niet lang over na te denken.” (lacht)

‘Beestige babbels’ start om 11 uur in het zaaltje van café Armenonville in het midden van de groene oase van het Maria Hendrikapark (Groendreef 18). Reserveren is niet nodig, maar er kunnen maar een beperkt aantal personen de voorstelling bijwonen door de coronamaatregelen. Op tijd komen is dus de boodschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier