Beer to taste-degustatie nu ook aan huis in Roeselare

Belinda Eelbode brengt de pakketten voor 26 euro aan huis. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Sinds deze week kun je op je eigen terras in jouw eigen bubbel genieten van een op en top Roeselaarse bierproeverij met aangepaste hapjes.

“Beer to Taste biedt een uitgelezen bierproefpakket aan met heerlijk gerstenat uit eigen streek”, aldus zythologe en thuisbrouwer Belinda Eelbode. “Met deze colli van zes bieren en vijf ruime proevers focussen wij op het perfecte samenspel tussen de lokale artisanale bieren en bijhorende lekkere hapjes. Het doel is om Roeselaarse handelaars en de brouwerswereld in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. In het pakket steekt trouwens ook de Roeselaarse bierwandelingkaart die vorig jaar op de wereld is losgelaten. Met de Faro-erfgoedapp geniet je van onze bierstad en houd je ondertussen de juiste fysieke afstand.” Het begrip Roeselaarse bieren wordt volgens Belinda heel breed geïnterpreteerd. “Natuurlijk zorgen Brouwerij Rodenbach en Bram’s Brewery voor een biertje maar ook ‘Onze Louis’ van Bert Soete en Rik Vanblaere, het Rumbeekse biertje Triporteur en Wuk van de Brouwmoaten hebben een Roeselaarse link en zitten in dit degustatiegamma.” Normaal doet Belinda deze proeverijen ter plaatse voor verenigingen of privépersonen met een specifiek woordje uitleg en dat is misschien even aanpassen. “De bieren van het pakket komen wel uitvoerig aan bod in de digitale handleiding dus steek je er zeker iets van op. De aandacht gaat niet enkel naar hoe je van bieren hoort te proeven maar ook naar het hoe en waarom van voeding en dat bier.

pralines en worstjes

Hier kun je de combinatie met lokale kazen, zoals Oud Groendal, charcuterie en chocolade ontdekken. Er zitten pralines en worstjes van handelaars uit onze Rodenbachstad bij. De mensen zijn natuurlijk helemaal vrij om ook eigen gerechten of lekkernijen te degusteren met deze bieren.” Geïnteresseerden ontvangen de gebundelde leveringen van bieren en hapjes in de regio Roeselare voor 26 euro per pakket aan huis. Bestellen kan via info@beertotaste.be. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier