Bakkerij Nollet in Roeselare stopt eind juni

Eind juni zullen de klanten van bakkerij Nollet voor de laatste keer kunnen proeven van hun koekenbrood en befaamde progrèstaarten. Bakker Patrick Nollet en zijn echtgenote Karolien Ghesquiere zetten dan een punt achter hun bakkersbestaan.
In 1937 namen Gaston Nollet en Maria Maes een bakkerij over in de Meensesteenweg die bestond van eind jaren 20. Zoon Daniël Nollet en zijn echtgenote Monique Sierens namen in 1968 de bakkerij over en verbouwden de bakkerij in 1972. “De bakkerij verdubbelde in oppervlakte en er kwam een tearoom bij”, zegt Monique. “Enkele jaren later volgde een volledige verbouwing en bestelden we zelfs in een marktwagen in onze garage in de Wilgenstraat.”
Patrick en Karolien
In januari 2000 nam zoon Patrick de bakkerij over. Zus Patricia had toerisme gestudeerd en werkte voor Sunparks De Haan en later Sun International. Patrick had Handelswetenschappen gestudeerd in Brussel maar nam de ouderlijke zaak over. In 2001 huwde hij met Karolien Ghesquiere die eveneens Handelswetenschappen in Brussel had gestudeerd en in de banksector werkte. Ook zij kwam in de zaak en enkele maanden later versterkte zus Patricia, na de geboorte van haar zoontje Quentin, het Nollet-team. Zij moderniseerden de winkel en veranderden de tearoom in een broodjeshoek.
“Patricia en ik hielpen al van jongsaf mee in de bakkerij en ik vond dat eigenlijk best leuk”, vertelt de bijna 47-jarige Patrick. “Ook nu nog vind ik het één van de mooiste stielen die er zijn. Op de Dag van de ondernemer hoorde ik burgemeester Kris Declercq een mooie definitie geven van de Roeselaarse ondernemer. Het is geen truntaard, het is een durver en het is iemand die altijd met beide voeten op de grond blijft. Dat hebben wij altijd proberen te doen en we zullen dat ook doen tot eind juni. We stoppen met de bakkerij maar we gaan er geen begrafenis van maken. We zijn zeer tevreden en dankbaar dat we het zo lang konden doen. Maar ons verhaal is geschreven, het is tijd voor iets anders. We zijn 47 jaar, als we iets anders willen doen in ons leven dan moeten we niet te lang meer wachten.”
Trouwe bakkersgast
“Er zijn heel veel leuke momenten geweest. Dan denk ik aan de Bakery Management Award die we in 2006 uit handen van Yves Leterme mochten ontvangen en uiteraard de feestnamiddag in De Spil in 2012 naar aanleiding van 75 jaar Nollet.”
“Uiteraard weegt een bakkersleven op het gezinsleven: ik sta op tussen twaalf en een uur en begin te werken en Karolien begint om half zeven ‘s morgens al te verkopen. Maar wie begint met een bakkerij weet dat. Wij stoppen op een hoogtepunt: we maken uitstekende producten en hebben een mooi en trouw cliënteel. En onze trouwe bakkersgast Patrick Wallecam heeft daar ook toe bijgedragen. Er zijn inderdaad heel wat klanten die hard geschrokken waren van het nieuws. Ja, zij zullen hun koekenbrood en hun progrèstaarten missen vanaf eind juni.”
“Wat wij zullen doen in de toekomst, weten we nog niet. We hebben nog tijd om dit uit te zoeken want we blijven nog vier maanden keihard werken in de bakkerij. De bakkerij overlaten ? Dat is een mogelijkheid. Een ondernemer die hier een andere commerciële activiteit ontwikkelt of een bouwpromotor die andere plannen heeft ? Alles is mogelijk.”
Alle klanten worden op zondag 24 februari om 11.30 uur uitgenodigd naar de bakkerij voor een speciale activiteit.
Er staat ook een afscheidsfilmpje op www.bakkerijnollet.be en op Facebook.
(PS)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier