Babytheek & Spelotheek huist voortaan in de Bruggestraat

De Babytheek & Spelotheek kan op enthousiaste vrijwilligers rekenen.Vlnr boven: Dorien Schoonbaert, Sofie Debruyne, drie vrijwilligers waarvan de eerst van links met 90% zekerheid Carine Claus, Klaas Carrette (schepen), Vincent Byttebier (schepen), Luc Vannieuwenhuyze (burgemeester)Vlnr vooraan: Grietje Goossens (schepen), Pascalle Baert (schepen) © WMe
Redactie KW

De Tieltse Babytheek & Spelotheek, die sinds begin 2021 gehuisvest was in kinderopvang Tanneke, zit voortaan op de nieuwe locatie in de Bruggestraat.

Door haar succes liep de dienstverlening van de Babytheek & Spelotheek al snel tegen de limieten van de toenmalige huisvesting aan. De beschikbare ruimte bleek al snel te klein om er al het speelgoed en de babyspulletjes permanent in onder te brengen. “In het verleden moesten mensen vooraf via een catalogus de gewenste spullen reserveren die dan veelal vanuit de kelders van het Sociaal Huis naar de kinderopvang gebracht moesten worden. Ouders konden het materiaal daar vervolgens ophalen tijdens een vooraf meegedeeld tijdslot. Geen ideale en flexibele oplossing dus. Toen Mivalti besliste om de huurovereenkomst van het pand op de hoek van de Bruggestraat en Kerkstraat niet meer te verlengen zijn we meteen met WoonStart in gesprek gegaan om die winkelruimte ook in de toekomst een maatschappelijke rol te laten spelen”, aldus schepen Pascale Baert.

Iets uitlenen in de Babytheek & Spelotheek kan na het betalen van een kleine jaarlijkse bijdrage van 5 euro voor de Babytheek of 20 euro voor de Babytheek & Spelotheek. Voor dit bedrag kan je in de Babytheek producten in bruikleen krijgen voor een periode van drie maanden, in de Spelotheek is dat een maand. De Babytheek & Spelotheek wil daarmee een ideaal antwoord bieden voor jonge gezinnen die niet telkens nieuwe babyspullen willen of kunnen kopen. Ook is de werking de perfecte plaats om enkele dingen uit te testen alvorens zelf over te gaan tot een aankoop terwijl kinderen dankzij de Spelotheek regelmatig nieuw speelgoed kunnen ontdekken zonder dat de ouders daarvoor telkens weer diep in de buidel moeten tasten. (WME)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier