B-loop in Beernem feestelijk geopend

Redactie KW

Deze namiddag werd het tweede deel van de B-loop op het domein Drogenbrood in Beernem officieel geopend.

De B-loop, een lus van 700 m, situeert zich in sportpark Drogenbrood en is grotendeels onverhard. Vandaag kreeg de B-loop nog een uitbreiding met een (rode) lus rond de voetbalterreinen van 800 m. De twee lussen zijn afzonderlijke te gebruiken of in combinatie van elkaar en de afstand is dan ongeveer 1300 meter.

” Met deze B-loop is onze sportinfrastructuur nu zowat compleet en we zien dat deze loop zeer veel gebruikt wordt door sportclubs maar ook door individuele lopers. We stellen zelfs vast dat veel ouders, tijdens de trainingen in de sporthal van hun kinderen de loopschoen aantrekken en een aantal rondjes komen lopen. ” weet burgemeester Jos Sypré te vertellen. ” Ik heb als schepen van sport in de vorige legislatuur het eerste deel kunnen verwezenlijken maar doordat de voetbalvelden dit jaar heraangelegd werden was het toen zinloos om de tweede lus aan te leggen.”

De tweede lus loopt rond de voetbalvelden. “ De kostprijs van dit tweede deel valt goed mee want alle werken zijn door onze eigen technische dienst uitgevoerd. Het parcours werd samen met de sportdienst van de gemeente, de sportraad en de beide atletiek club, Beverhout en Blanco uitgetekend”, verduidelijk schepen van Sport Patricia Waerniers.

B-loop in Beernem feestelijk geopend

Het parcours van de B-Loop is grotendeels onverhard, en de start is voorzien links voor de sporthal. “We hebben bij de aanleg van deze B-loop wel al rekening gehouden met de bouw van het nieuwe zwembad, waarvoor de beslissing eind dit jaar zal vallen. Met dit alles willen we Beernem nog meer promoten als sportgemeente. Na het knippen van het lintjes startte de volksloop met op kop burgemeester Jos Sypré en schepen Patricia Waerniers.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier