Aron Sirjacobs uit Koksijde neemt Decadance in Gent over

Aron Sirjacobs als dj Sir Jacobs. © KvdM Photography (Facebook)
Redactie KW

Aron Sirjacobs (23) uit Koksijde opent een nieuwe danceclub in Gent. Wat nog tot vorige zomer de Decadance heette, wordt nu omgedoopt tot de gloednieuwe Contrast Club. Die zullen de studenten in Gent wel snel weten te vinden, want de nieuwe club bevindt zich in het midden van de Gentse Overpoortstraat.

Nog maar 23 jaar en al een eigen zaak starten, dat is wel straf. Het zijn drukke dagen voor Aron Sirjacobs uit Koksijde, die begin september zijn nieuwe zaak heeft voorgesteld. “Vorige week donderdag en vrijdag heb ik de nieuwe zaak voor het eerst opengehouden en gisteren draaide ik nog in Knokke.” De ervaren dj werpt zich nu volledig op het uitbatersleven, met zijn nieuwe club Contrast. “Met die naam willen we aantonen dat we in contrast staan met de andere clubs in de Overpoort die vooral commerciële muziek draaien“, aldus Aron.

Het zijn spannende tijden voor de nog maar steeds 23-jarige Koksijdenaar. “De opstart van de zaak is wel druk. We zijn vanaf nu open van maandag tot vrijdag.” Het is nog even zoeken voor Aron, die zijn zaak hoe dan ook opent met het volste vertrouwen. “Het is een speciaal moment voor mij persoonlijk. Maar ik ken het uitgaansmilieu ondertussen wel. Alleen draag ik nu ‘s nachts de volledige verantwoordelijkheid en moet ik een eigen zaak openhouden. Op dit moment heb ik vooral een werk- en stressgevoel“, lacht Aron.

Ervaring

Aron zit al een tijdje in het uitgaansleven. Vooral als dj dan wel te verstaan. Een vijftal jaar geleden stond de ondertussen 23-jarige dj voor het eerst zelf aan de knoppen. “Ik zag altijd andere DJ’s bezig op feestjes en het leek me wel leuk om het eens zelf te proberen“, aldus Aron, die succes begon te boeken na het winnen van een DJ-contest in de Witte Burg in Oostuinkerke. “Nadat ik die contest won, raakte mijn agenda snel gevuld met boekings”, vertelt Aron. “Muziek draaien op feestjes werd bijna mijn fulltime job. Tot vorige zomer had ik bijna iedere dag wel een boeking.” De mengtafel schuift Aron nu – uit noodzaak – even aan de kant. “Of ik ook zelf zal draaien in Contrast Club? Dat wordt me wel vaker gevraagd. Ik moet me nu vooral focussen op de opstart van de zaak, maar in de toekomst zal ik er zeker wel eens draaien.”

Aron kent de stad Gent als zijn broekzak. Hij studeerde er vier jaar energietechnologie en heeft tijdens die vier jaar vaak in de Decadance gedraaid. Het idee om ooit een eigen club uit te baten kwam bij de ambitieuze Koksijdenaar niet van de ene dag op de andere. “Ik wou dit al lang doen”, vertelt Aron. Niet zonder risico, want de Decadance in Gent had op het einde van zijn bestaan zijn beste jaren wel gekend. In november 2018 sloot de legendarische danceclub na 22 jaar zijn deuren.

Daarom zal Contrast Club instaan voor een ander concept dan dat van de Decadance. Aron is van plan om met een volledig nieuw concept te komen. “We willen iets nieuws brengen. In mijn ogen mag er niet enkel gefocust worden op subgenres als deep house en techno, want zo kan je niet overleven.” De kersverse uitbater van Contrast Club heeft er duidelijk over nagedacht. “Elke dag van de week zullen we het publiek proberen te plezieren met verscheidene genres. Zo gaan we op maandag de commerciële kant op, dinsdag draaien we urban muziek. Op donderdagavond vallen we terug op het oude recept van de Decadance en draaien we vooral House en Techno. We willen vooral ook Funk en Disco brengen, terwijl de Decadance vooral donkere muziek bracht. Daarnaast is het de bedoeling een breder publiek aan te trekken en we willen vooral ook jonge DJ’s een kans geven”, aldus Aron.

Helmgrass

Ondertussen weten ze aan de kust wel wie Aron Sirjacobs is. “Op straat word ik wel soms aangesproken en ik krijg hier en daar wel eens een welgemeende proficiat toegewenst, dat doet wel deugd”, zegt Aron. Die naambekendheid verworf hij niet enkel als ‘dj Sir Jacobs’. Op 30 en 31 augustus organiseerde Aron Sirjacobs samen met Karel Ghysel het festival Helmgrass, en dat voor het eerst aan de kust. Het muziekevenement in Koksijde heeft een pak volk aangetrokken. “Alles is goed verlopen en we kunnen zeker spreken van een succes”, vertelt Aron. “Alles werd wat op het laatste moment geregeld, maar we hebben het er toch nog goed van afgebracht.” Volgend jaar zal het festival opnieuw plaatsvinden aan de kust, “maar deze keer zullen we het beter voorbereiden”, besluit Aron met een brede glimlach.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier