Ardooie rekent op drie koershoogdagen

Jasper Philipsen kwam vorig jaar in Ardooie als eerste over de streep tijdens de Binck Bank Tour.© BELGA
Jasper Philipsen kwam vorig jaar in Ardooie als eerste over de streep tijdens de Binck Bank Tour.© BELGA
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

In Ardooie rekenen ze er dit jaar stellig op dat er drie koersdagen komen in het najaar. De voorbereidingen zijn alvast gestart.

Vorig jaar werden de kermiscross en het kampioenschap van Vlaanderen geschrapt van de wielerkalender. De Binck Bank Tour vond in coronastijl plaats, met beperkt publiek.

Jochen Demeyere, voorzitter van de Kermiscrossers, laat weten dat de voorbereidingen van de cross nu gestart zijn. “We rekenen er op dat er op 21 oktober kan gecrost worden, zowel voor de heren als voor de dames. Uiteraard houden wij de toestand rond corona nauwlettend in het oog. Maar oktober is nog een tijd te gaan en hopelijk evolueert de toestand gunstig zodat we een normaal verloop kennen met publiek en met een vipruimte voor onze sponsors.”

Ritaankomst

Ook het sportcomité dat instaat voor het kampioenschap van Vlaanderen heeft de voorbereiding opgestart. Op de internationale wielerkalender kregen ze 17 september toegewezen. De laatste winnaar was Yannik Steimle, en hiervoor moeten we terug naar 2019.

Ardooie is ook kandidaat voor een ritaankomst van de Binck Bank Tour, nu wellicht Saxo Bank Tour. Het zal de 17de maal zijn dat er in Ardooie gespurt wordt. De eerste rit wordt georganiseerd in het Nederlandse Dokkum op 30 augustus en de slotetappe is er op 5 september. Binnenkort krijgt Ardooie een plaatsje toegewezen. Daarover is er een akkoord met de organisatie. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier