Deze golf van solidariteit wordt ook gesteund door de Ieperstraat in Hooglede en wel op een ludieke manier. Het is bewoner Renny Verholle die voor een leuk initiatief zorgde: "Sinds de eerste dag zijn mijn vrouw en ik trouw aanwezig om 20.00 uur. Met mondjesmaat kwamen er dagelijks extra bewoners naar buiten. Om de sfeer erin te houden en de mensen te blijven motiveren om naar buiten te komen, koppelen we telkens een thema aan de applaussessie. Zo kozen we al eens voor potten en pannen, op vrijdag was het aan de frisse kant toen iedereen in zwemkledij en bikini naar buiten kwam. Zaterdag verschenen we in onze pyjama."

Zondagavond proberen Renny en zijn gezin zo veel mogelijk licht te brengen in de straat. "Daarom roepen we iedereen op om lichtjes en zaklampen mee te brengen. Verder leggen we ook allemaal de pinkers van onze auto aan om voor extra sfeer te zorgen. Onze acties worden zeker gesmaakt want als er auto's in de straat passeren toeteren ze vrolijk mee."

Renny Verholle, leerkracht in de gemeenteschool, broedt op nog een idee: "Een van de volgende dagen zou ik graag een piano buiten krijgen, ons buurmeisje kan namelijk schitterend spelen."

(JT)

Deze golf van solidariteit wordt ook gesteund door de Ieperstraat in Hooglede en wel op een ludieke manier. Het is bewoner Renny Verholle die voor een leuk initiatief zorgde: "Sinds de eerste dag zijn mijn vrouw en ik trouw aanwezig om 20.00 uur. Met mondjesmaat kwamen er dagelijks extra bewoners naar buiten. Om de sfeer erin te houden en de mensen te blijven motiveren om naar buiten te komen, koppelen we telkens een thema aan de applaussessie. Zo kozen we al eens voor potten en pannen, op vrijdag was het aan de frisse kant toen iedereen in zwemkledij en bikini naar buiten kwam. Zaterdag verschenen we in onze pyjama."Zondagavond proberen Renny en zijn gezin zo veel mogelijk licht te brengen in de straat. "Daarom roepen we iedereen op om lichtjes en zaklampen mee te brengen. Verder leggen we ook allemaal de pinkers van onze auto aan om voor extra sfeer te zorgen. Onze acties worden zeker gesmaakt want als er auto's in de straat passeren toeteren ze vrolijk mee." Renny Verholle, leerkracht in de gemeenteschool, broedt op nog een idee: "Een van de volgende dagen zou ik graag een piano buiten krijgen, ons buurmeisje kan namelijk schitterend spelen." (JT)