Anzegem laat straatverlichting weer volledige nacht branden: “Veiligheidsgevoel versterken”

De omschakeling zal eind maart volledig voltooid zijn. © GV
Gerda Verbeke

Anzegem heeft beslist om de straatverlichting opnieuw de volledige nacht te laten branden. Fluvius is nu gestart met de omschakeling van de 184 stuurpunten. Dit kan echter niet in één keer en daardoor blijft de verlichting in sommige straten ’s nachts nu al branden en in andere nog niet. De omschakeling zal eind maart 2024 volledig voltooid zijn.

“Met deze maatregel willen we het veiligheidsgevoel en het comfort tijdens de nachtelijke uren voor onze inwoners verhogen”, licht schepen van Energie Davy Demets (Inzet) toe. Het gemeentebestuur wil ook duurzaam met energie omgaan. “Vanaf 20 uur zal de straatverlichting beginnen dimmen”, stelt schepen van Financiën Louis Degroote (Samen één).

Veiligheidsgevoel

“Concreet betekent dit dat er vanaf 20 uur tot 70 procent gedimd zal worden, vanaf 22 uur tot 50 procent en vanaf 23 uur tot 30 procent. Dit is enkel van toepassing daar waar de armaturen ervoor geschikt zijn. Vanaf 4 uur ’s nachts wordt er dan geleidelijk naar 100 procent gegaan, zodanig dat om 6 uur de openbare verlichting niet meer brandt. Op vrijdag en- zaterdagnacht wordt er maar gedimd tot 50 procent. Zo streven we ernaar een balans te vinden tussen energie-efficiëntie en het versterken van het veiligheidsgevoel in onze gemeente.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier