Alain Wyffels nieuwe algemeen directeur van Zonnebeke

Alain Wyffels kent de werking van lokale besturen zeer goed. © PCO
Redactie KW

In de gemeenteraad van 11 mei werd Alain Wyffels aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Zonnebeke. In een extra geplande gemeenteraad op 28 mei zal hij de eed afleggen in de handen van gemeenteraadsvoorzitter Thijs D’Alleine.

Alain Wyffels (54) woont in Langemark-Poelkapelle en is gehuwd met Carine Seynhaeve. Van opleiding is hij industrieel ingenieur elektronica. Hij was tot nu onderdirecteur van volwassenenonderwijs CVO MIRAS.

Alain Wyffels kent de werking van een lokaal bestuur goed want hij heeft een mooie politieke carrière achter de rug. Hij stapte in de gemeentepolitiek voor de lokale CVP-afdeling in Langemark-Poelkapelle, waarvoor hij in 1988 ondervoorzitter werd.

Oud-burgemeester

In 1992 werd hij verbondsvoorzitter voor het ACW Ieper. In 1994 werd hij gemeenteraadslid in Langemark-Poelkapelle en vanaf 1995 was hij voorzitter van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn. Vanaf 2000 was hij weer gemeenteraadslid. Toen in juli 2001 burgemeester Willy Dewilde met pensioen ging, volgde Wyffels hem op als burgemeester.

Bij de verkiezingen van 2006 en 2012 werd hij herkozen. In 2018 behaalde hij opnieuw 1.136 voorkeurstemmen, maar gaf de fakkel van burgemeester door aan partijgenoot Lieven Vanbelleghem en stapte hij uit de politiek.

Goede samenwerking

Als burgemeester kende Alain Wyffels een goede samenwerking met Zonnebeke. Zo werd bijvoorbeeld samen het culturele project Klapz! opgezet en werd een gemeenschappelijke woondienst opgericht.

Alain Wyffels wil van het lokale bestuur Zonnebeke een performante en klantgerichte organisatie maken, samen met gedreven medewerkers. Hij gelooft in de kracht van zelfsturende teams en wil hier bijgevolg op inzetten.

De laatste jaren werd het een komen en gaan in Zonnebeke van algemeen directeurs. Na het ontslag van Francis Claeys kwamen Phillipe Awauters, Sigurd Verstraete en momenteel was Bo Vandenberghe waarnemend algemeen directeur. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier