Al zeven Kortrijkse rusthuisbewoners besmet: “Waarschijnlijk ook een sterfgeval”

Handen ontsmetten blijft de norm in WZC Sint-Jozef. © AN
Redactie KW

Het Kortrijkse OCMW beheert vijf woonzorgcentra waar op dit moment ongeveer 470 senioren verblijven. Bij zeven van hen werd het coronavirus ondertussen vast gesteld. “Een persoon is zondagavond overleden”, aldus schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene. Het gaat om een tachtiger met onderliggende medische problemen.

Van de 470 senioren die in Kortrijkse woonzorgcentra verblijven, raakten er al minstens zeven besmet met het coronavirus. Het ziet er naar uit dat er zondag ook een persoon overleden is als gevolg van die besmetting. Maar dat is nog niet zeker. “De man vertoonde alle symptomen, maar ging zo snel achteruit dat er nog geen tijd was voor een test“, aldus schepen De Coene. “We zullen dat zeker verder opvolgen.” Het gaat om een man van in de tachtig die al enkele jaren hart- en longproblemen had.

Schepen van Sociale Vooruitgang, Philippe De Coene (SP.A).
Schepen van Sociale Vooruitgang, Philippe De Coene (SP.A).© AN

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen wil de schepen nu alle bewoners zo snel mogelijk testen. “Wie besmet is zullen we dan samen brengen in WZC Sint-Jozef in de Condédreef”, verduidelijkt hij. “We zijn op dit moment bezig om daar een afdeling vrij te maken en dat gaat vlot.” Het zou enkel gaan om mensen die besmet zijn, maar geen dringende medische zorg nodig hebben. Die laatste groep gaat sowieso nog naar het ziekenhuis. “Op die manier proberen we de andere bewoners, het personeel en natuurlijk de patiënten zelf te beschermen”, besluit De Coene. De nieuwe afdeling zou een capaciteit hebben van 25 bedden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier