Op Dancewaves in Rotterdam in Nederland werd Shakira Mahieu uit Kortrijk zondag Nederlands kampioen in Urban Dance - hiphop in de volksmond - zowel in solo op eigen muziek als in freestyle op ongekende muziek. Zaterdag aanstaande is er Belgisch kampioenschap bij Dancewaves en ook daar zal Shakira deelnemen. Dat kan enkel als je in het voorbije jaar voldoende punten verzamelde en je de selectie behaalt.

Eerder die dag won ze ook al de Fifth Avenue competition in Bochelt in Limburg. Het werd een gedeelde eerste plaats met Ziggi, een heel getalendeerde danser uit Antwerpen. "Ik had nooit gedacht dat ik even ver kon komen als die jongen", aldus Shakira. Het was de eerste keer dat er een gelijke uitslag was bij de Fifth Avenue competition. Vijf juryleden geven er punten.

De overwinningen stapelen zich op

Deze maand stapelen de overwinningen zich op voor Shakira. Vorig weekend haalde Shakira ook al twee keer goud op Dancewaves, zowel met een eigen solo als met freestyle. Ze had nochtans door een ongelukje een kwetsuur aan haar voet opgelopen, maar uiteindelijk kreeg de jonge Kortrijkse toch groen licht om te dansen.

In het begin van de maand mei haalde Shakira nog zeven keer goud op één dag. Ze werd vier keer Belgisch kampioen hiphop, zowel in Battle Solo Adults, Solo Adults Advanced, Duo Adults Advanced samen met Febe Vanhalst en bij Formation met Madstylez onder leiding van Marie Ann Dursin. Ze won toen ook de Beker van België hiphop bij Solo Adults Advanced, Duo Adults Advanced met Febe Vanhalst en met Formation met Madstylez.

Shakira is ook geselecteerd voor het wereldkampioenschap hiphop van IDO in Bremerhaven in Duitsland in oktober. Ook in duo is ze hiervoor geselecteerd samen met Febe Vanhalst. (EDB)

Op Dancewaves in Rotterdam in Nederland werd Shakira Mahieu uit Kortrijk zondag Nederlands kampioen in Urban Dance - hiphop in de volksmond - zowel in solo op eigen muziek als in freestyle op ongekende muziek. Zaterdag aanstaande is er Belgisch kampioenschap bij Dancewaves en ook daar zal Shakira deelnemen. Dat kan enkel als je in het voorbije jaar voldoende punten verzamelde en je de selectie behaalt.Eerder die dag won ze ook al de Fifth Avenue competition in Bochelt in Limburg. Het werd een gedeelde eerste plaats met Ziggi, een heel getalendeerde danser uit Antwerpen. "Ik had nooit gedacht dat ik even ver kon komen als die jongen", aldus Shakira. Het was de eerste keer dat er een gelijke uitslag was bij de Fifth Avenue competition. Vijf juryleden geven er punten.Deze maand stapelen de overwinningen zich op voor Shakira. Vorig weekend haalde Shakira ook al twee keer goud op Dancewaves, zowel met een eigen solo als met freestyle. Ze had nochtans door een ongelukje een kwetsuur aan haar voet opgelopen, maar uiteindelijk kreeg de jonge Kortrijkse toch groen licht om te dansen.In het begin van de maand mei haalde Shakira nog zeven keer goud op één dag. Ze werd vier keer Belgisch kampioen hiphop, zowel in Battle Solo Adults, Solo Adults Advanced, Duo Adults Advanced samen met Febe Vanhalst en bij Formation met Madstylez onder leiding van Marie Ann Dursin. Ze won toen ook de Beker van België hiphop bij Solo Adults Advanced, Duo Adults Advanced met Febe Vanhalst en met Formation met Madstylez.Shakira is ook geselecteerd voor het wereldkampioenschap hiphop van IDO in Bremerhaven in Duitsland in oktober. Ook in duo is ze hiervoor geselecteerd samen met Febe Vanhalst. (EDB)