Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

De bloemen waren voor Aili. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van Menen. © JDr
Redactie KW

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”

“Het wordt zeker een spannende strijd, maar belangrijker nog is de teamspirit. Ze zullen zeker vriendinnen worden van elkaar”, voorspelde schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele (Voor 8930) eind juni. Toen stelden Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) zich voor als de kandidates voor de verkiezing tot Wieltjesambassadeur in Menen.

Spannende strijd

Zaterdagavond 31 augustus was het zover. De voorspelling van de schepen bleek alvast uitgekomen. “Het was echt wel heel close. Tussen de plaatsen één en twee scheelde het amper vijf punten, verwaarloosbaar”, vertelde hij.

Na een zinderende show in De Kapucinne – de tot cultuurtempel omgevormde Sint-Franciscuskerk – trok uiteindelijk Aili aan het langste eind. Vooral haar bewerking van Europapa van Joost Klein – aangepast aan haar Mjiènde – gaf de doorslag. Een jaar lang mag de jongste kandidate zich nu Wieltjesambassadeur noemen. Emma Foulon werd eerste eredame, Laetitia Lavens vervolledigde het podium.

Verrast

Voor Aili, die Defensie en Veiligheid studeert, krachtbalt en lid is bij de Chiro, kwam de overwinning als een verrassing. “Ik had het echt niet verwacht, zeker na die slechte kennisproef”, vertelt ze. “Ik heb er heel hard voor gewerkt, maar het was toch echt stressvol.”

Toch houdt ze er enkel positieve gevoelens aan over. “Emma en Laetitia zijn echte vriendinnen geworden”, vertelt ze. Ze kijkt dan ook uit naar de evenementen waar ze de stad mogen vertegenwoordigen. “Carnaval wordt speciaal, maar ook naar de Wieltjesfeesten verlang ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier