ADIBA Brugge stuurt voor de derde keer voedselpakketten naar vluchtelingenkamp in Syrië

Enkele leden van ADIBA Brugge.
Enkele leden van ADIBA Brugge.
Stefan Vankerkhoven

De derde afhaalactie van ADIBA Brugge was opnieuw een succes. Dankzij de talrijke deelnemers en gulle sponsors gaat er 1.166 euro richting vluchtelingenkamp Atmeh in de regio Idlib in het noordwesten van Syrië. Met het geld zullen voedsel en medicijnen worden aangekocht voor de meest kwetsbare gezinnen.

“ADIBA Brugge verenigt mensen in de Brugse regio die samen acties ondernemen om mensen in het vluchtelingenkamp Atmeh in Idlib, in het noordwesten van Syrië, te helpen”, zegt woordoverder Mia Vandenberghe.

“Fadi, Mahdia en hun vijf kinderen wonen in Brugge. Door de oorlog ruilden zij Syrië voor België en sindsdien doen zij wat ze kunnen om oorlogsslachtoffers in Syrië zelf te helpen. Ze worden hierin gesteund door een groep Bruggelingen. Samen vormen zij ADIBA Brugge. Wat ze doen is beperkt en zal de oorlog niet doen ophouden. Maar machteloos toekijken en niets doen is geen optie!”

Kwetsbare gezinnen

“Adiba Brugge steunt wezen, ouderen, alleenstaande moeders in het Atmeh Kamp in Idlib in het noordwesten van Syrië, de streek waar het gezin van Fadi en Mahdia vandaan komen. De steun gaat rechtstreeks naar de mensen in het kamp via de zusterorganisatie Adiba, die actief is in het kamp zelf. Met het ingezamelde geld krijgen deze kwetsbare gezinnen voedselpakketten, medicijnen.”

“Iedereen met het hart op de juiste plaats kan meedoen door een gift aan Adiba over te maken op rekeningnummer BE10 0636 8061 6804. Een voedselpakket bevat basislevensmiddelen zoals rijst, meel of brood, zout, suiker en peulvruchten. Soms wordt er ook een schaap aangekocht dat vervolgens wordt geslacht.”

“ADIBA Brugge zorgt regelmatig voor nieuws vanuit het kamp Atmeh. Zo kan je zelf volgen wat er met jouw gift gebeurt. Zoals Winston Churchill zei: ‘Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen.’”, besluit Mia Vandenberghe.