ACW graaft in een eeuw geschiedenis

Dertig jaar geleden was dit het dagelijks bestuur van het lokale ACW. Luc Stevens nam toen afscheid als voorzitter.© JM
Dertig jaar geleden was dit het dagelijks bestuur van het lokale ACW. Luc Stevens nam toen afscheid als voorzitter.© JM
Redactie KW

Het Algemeen Christelijk Werknemersverbond (ACW) in Ardooie viert dit jaar zijn eeuwfeest. Het is ook 130 jaar geleden dat Paus Leo XIII de encycliek Rerum Novarum uitbracht. Het Ardooise ACW graaft momenteel in de geschiedenis.

Met stichting in 1921 was men er in Ardooie vroeg bij om de Katholieke Werknemers te organiseren, beter bekend als Algemeen Christelijk Werknemersverbond (ACW). Intussen heet de organisatie Beweging.Net. Het huidig bestuur zoekt momenteel documentatie en fotomateriaal bijeen om het eeuwfeest te vieren.

E.H. Devogelaere

Voorzitster Christine Hollevoet: “Over de periode vanaf 1946 beschikken wij over de memoires en de verslaggeving van onze oud secretaris, Leon Maeseele. Maar over de periode voor de Tweede Wereldoorlog zoeken wij nog meer materiaal.” Het boek van E.H. Devogelaere (verbondsproost) zou erg nuttig zijn. Het boek werd uitgebracht op stencileerpapier. Wie het boek bezit, kan contact opnemen met voorzitster Hollevoet.Hoe het eeuwfeest zal gevierd worden hangt uiteraard nog af van de evolutie van de coronamaatregelen. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier