Achter de gevels van Spiere-Helkijn (7): Familie Lalleman in de Jacquetbosstraat: “Bij ons staan vergeten groenten centraal in de keuken.”

De familie Lalleman baten restaurant Caprice des Deux uit in Spiere. (Foto SH)
Sarah Huysentruyt

Tussen de Schelde en Wallonië ligt een charmant dorpje op de taalgrens. Elke week belichten we een inwoner van Spiere-Helkijn. Over wonen, werken, familie en het leven in dit gezellige grensdorp, waar rust en gemeenschapsgevoel hand in hand gaan.  Achter elke voordeur schuilt een verhaal. Vandaag kloppen we aan bij de familie Lalleman, uitbaters van restaurant Caprice des Deux in de Jacquetbosstraat.

In de Jacquetbosstraat 20 in Spiere bevindt zich het gezellige restaurant Caprice des Deux, uitgebaat door Sébastien Lalleman (51) en zijn vrouw Maïté (47). Ook hun dochters, Estelle en Jade, helpen met plezier mee, waardoor het een echte familiezaak is.

Sébastien is afkomstig uit Moeskroen, Maïté uit Dottenijs. Voor hun avontuur in de horeca werkte Maïté in een rusthuis, terwijl Sébastien zijn brood verdiende in een slachthuis. In 2008 openden ze samen het restaurant en in 2012 ging het gezin erboven wonen.

Het restaurant ontdekten ze toevallig, maar ze waren meteen verkocht. “We werden meteen fan van het terras en de mooie tuin,” vertelt het koppel. Ook de gemeente zelf sprak hen altijd al aan: “We houden van de landelijke sfeer en de rust van het platteland.” Het gezin geniet van de rustige omgeving, maakt er graag wandelingen en Sébastien speelt er ook met plezier een potje padel.

Légumes anciens

Het restaurant heeft zich gespecialiseerd in les légumes anciens, de vergeten groenten, en combineert deze creatief met de typische Franse keuken. “Niet ver van hier was vroeger een boerderij die veel vergeten groenten verkocht. Ik kocht er enkele minder bekende groenten en begon ermee te experimenteren in de keuken. De reacties waren zo positief dat we daarop verder zijn gaan bouwen,” vertelt Sébastien.

De naam van het restaurant weerspiegelt het begin van hun avontuur. “‘Caprice’ staat voor de wilskracht om een eigen zaak te starten, terwijl ‘des Deux’ verwijst naar het feit dat deze ambitie door zowel Sébastien als Maïté gedeeld werd. “We bezochten het pand voor het eerst in september, tekenden in november en openden het restaurant al in februari. Alles ging dus heel snel. De naam symboliseert dan ook perfect de gedrevenheid en het gezamenlijke enthousiasme waarmee we dit restaurant hebben opgezet,” vertelt het koppel, terecht trots.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise