Aandachtswandeling stapt 10.000 stappenclash op gang

Met de aandachtswandeling in het Wippebos in Vleteren werd onlangs de kick-off gegeven van de 10.000 stappenclash in Vleteren. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Met de aandachtswandeling in het Wippebos in Vleteren werd onlangs de kick-off gegeven van de 10.000 stappenclash in Vleteren.

“De wandeling werd begeleid door klinisch orthopedagoog en bewegingsdeskundige Mien Verstraete in samenwerking met gezonde gemeente Vleteren”, vertelt Leen Maenhout, coördinator burgerzaken en welzijn. “Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan hand in hand. Ook tijdens deze aandachtswandeling. We trokken in een klein groepje het bos in en ontdekten alle gezondheidsvoordelen van buiten bewegen. We ervaren de positieve effecten van bewust aandacht te besteden aan één iets. De aandachtswandeling viel bij de 20 deelnemers heel goed in de smaak.”

De IJzerstappers

“Naast deze aandachtswandeling gaan we ook elke dinsdagavond in mei wandelen. Deze wandelingen gaan door onder begeleiding van de wandelclub De IJzerstappers.

Je hoeft hier niet voor in te schrijven en iedereen is welkom die goed te been is en zin heeft om te wandelen.” De wandelingen vinden plaats op dinsdag 14 mei om 19 uur (Oostvleteren aan de molen, 6.2 km, 8.270 stappen), dinsdag 21 mei om 19 uur (Westvleteren aan de kerk, 6,1 km, 8.140 stappen) en dinsdag 28 mei om 19 uur (Sint – Sixtus parking, 6,4 km, 8.540 stappen).

Stappenteller

“Registreer je stappen en wandel Vleteren mee naar de overwinning. Verder kan je gedurende heel de maand mei al je gezette stappen dagelijks registreren. Registreren kan online of download de app ‘10.000 stappen’. Daar kies je om lid te worden van de groep ‘Vleteren’, zodat je stappen voor Vleteren worden geregistreerd. Heb je geen stappenteller? Kom je stappenteller afhalen op de dienst Vrije Tijd, betaal 10 euro waarborg, en gebruik deze gratis gedurende de maand mei.

Deelnemers die elke dag gedurende de maand mei hun stappen registreren maken kans op mooie prijzen. “Een bon van A. S. Adventure ter waarde van 50 euro, een bon (twee maal) van Decathlon ter waarde van 25 euro, een bon van Torfs ter waarde van 50 euro en een Garmin Vivosmart 5 Smart Fitness Tracker ter waarde van 150 euro.”

Info: www.10000stappen.be, 057 40 93 21 of jeugd_sport@vleteren.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier