52ste Wieltjesfeesten in Menen succesvol gestart en afgesloten

De Kunststraat © NV
Redactie KW

De Wieltjesfeesten omarmden veel volk zaterdag en het relatief droge weer zat daar zeker voor iets tussen.

De 52ste Wieltjesfeesten trokken zaterdagmorgen vanaf 08:30 uur al een 200-tal mensen aan voor een stevig ontbijt. Marleen Baloy en haar man Nico Vandamme trakteerden hun kinderen en kleinkinderen elk een ontbijtpakket om alvast energievol de dag tegemoet te gaan. “We komen ieder jaar en zo ontbijten we eindelijk nog eens met onze kinderen”, lacht Marleen. Iedereen aanwezig voor het ontbijt werd ook nog muzikaal begeleid door het Koor ‘t Zinkt.

Marleen Baloy en haar man Nico Vandamme (links) trakteerden hun kinderen en kleinkinderen elk een ontbijtpakket om alvast energievol de dag tegemoet te gaan.
Marleen Baloy en haar man Nico Vandamme (links) trakteerden hun kinderen en kleinkinderen elk een ontbijtpakket om alvast energievol de dag tegemoet te gaan.© NV

De Kunststraat in de Bruggestraat stond er al voor de derde maal en vanaf 09:00 uur kon men al kennismaken met een 50-tal kunstenaars en hun artistieke talenten. Men kon er vanaf dit uur in de centrumstraten al kuieren op de braderie, snuisteren op de rommelmarkt, demonstraties bijwonen, straatanimatie meepikken, het bekijken van oude ambachten, tentoonstellingen, en nog veel meer.

De kersverse stadsambassadrice en haar eredames mochten na haar officiële aanstelling al onmiddellijk aan het werk. Gelukkig was het een plezant werkje waar glimlachjes getoverd werden op de vele kindgezichtjes present voor de kinderwieltjesworp. Om 12:00 uur werden sierlijk 260 wieltjes richting grijpgrage handjes geworpen. Om 15:00 uur waren de volwassenen aan de beurt. Langs de zijkant van het Belfort regende het gelukkig maar 385 wieltjes op de aanwezige menigte.

Wieltjesworp
Wieltjesworp© NV

Om 18:00 uur kreeg de Grote Markt dé verrassing van de dag. De vereniging ‘A Rett Toi pour Courir’ organiseerde een flashmob ten voordele van het goede doel. Het het Rettsyndroom is een zeldzame genetische aandoening die leidt tot een ernstige mentale en motorische beperking. Elk jaar worden er in Frankrijk alleen al 50 nieuwe personen getroffen. Er is daarom nood aan een betere bekendheid van het Rettsyndroom bij het grote publiek.

De flashmob was een uniek moment omdat in het project tien kinderen met een zware beperking meedansten met de dansers. Er deden een 60-tal personen mee, zoals de dansschool Mattliss, tien meisjes met het Rettsyndroom, drie jeugdbewegingen, het running team olympic Menen, een groep arbeiders van de firma ZABO en vele andere vrijwilligers.

'A Rett Toi pour Courir' flashmob
‘A Rett Toi pour Courir’ flashmob© NV

Het lied ‘Indirectas’ van Belle Perez was de muziek waarop de danseres het beste van zichzelf gaven. Belle zelf steunde deze actie en om 21:30 uur gaf ze een spetterend optreden waarna haar ‘concullega’ Willy Sommers de Wieltjesfeesten waardig afsloot.

52ste Wieltjesfeesten in Menen succesvol gestart en afgesloten
© NV

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier