375 lopers geven het beste van zichzelf tijdens derde editie van Urban Love Run in Menen

De derde editie van de Urban Love Run stond dit jaar volledig in het teken van de liefde. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Zaterdag trok een stroom van 375 lopers doorheen tientallen gebouwen van de Menense binnenstad. De derde editie van de Urban Love Run stond dit jaar volledig in het teken van de liefde. Voor het eerst namen ook cafés mee aan het evenement.

Lopen, je eigen stad en liefde combineren? Het is de essentie van de derde editie van de Urban Love Run. Naar model van de uiterst populaire manier van lopen, waarbij de deelnemers dwars door gebouwen trekken, haalde Menen alles uit de kast om het iedereen naar zijn of haar zin te maken. Met succes, want niet minder dan 375 sportievelingen, zowel jong als oud, trotseerden het parcours van iets meer dan 5 kilometer. “Mensen zijn nog volop aan het inschrijven, terwijl we binnen enkele minuten gaan starten”, lachte een overduidelijk tevreden schepen Kasper Vandecasteele.

Unieke blik

De deelnemers werden getrakteerd op een unieke blik op hun stad, waarbij het parcours hen zelfs tot in de Kazematten bracht. Ook alle scholen namen met veel plezier deel aan de Urban Love. Lopen dwars door de ateliers van het Sint-Lucas of de eindeloze reeks trappen van het Sint-Joris trotseren? Het stond allemaal op het menu.

De derde editie bracht ook enkele nieuwigheden met zich mee. Zo namen drie cafés op de Grote Markt deel en liep het parcours dwars door hun zaak. De voormalige Sint-Franciscuskerk, ondertussen een oord van kunst en cultuur geworden, werd dan weer heel even een orakel voor Decospan Volley Team Menen. Bijzonder was ook de passage voor de lopers door de werf van de nieuwe sporttempel. De aftandse sporthal werd ondertussen afgebroken om plaats te maken voor een gloednieuw complex. De sportievelingen kregen éénmalig de mogelijkheid de enorme oppervlakte op een aparte manier te gaan ontdekken. Als laatste passage konden alle deelnemers door de trouwzaal van het stadhuis passeren, waar twee lokale politici hen stonden op te wachten.

Op verschillende plaatsen langs het parcours werd er muziek gespeeld en, mede dankzij het goede weer, ook supporters vonden hun weg naar de binnenstad.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier