32ste editie van de Moorsleedse fietsmarathon: “Veel meer dan fietsen alleen”

Sportfunctionaris Stefaan Degryse en schepen van Sport Jürgen Deceuninck hopen opnieuw op veel deelnemers. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is er de 32ste editie van de Moorsleedse fietsmarathon. Jong en oud zal ook dit jaar tal van toertjes afhaspelen in het centrum van de gemeente. Doordat de verwerking van de resultaten de voorbije twee jaar wat in het honderd liep, hebben de organisatoren nu beslist om de prijsuitreiking op te schuiven naar vrijdag 31 mei. “Maar kinderen onder de 12 jaar krijgen op zondagavond wel al een medaille.”

De fietsmarathon is jaarlijks een van de meest populaire evenementen in Moorslede. Een 700-tal fietsers haspelt dan een heel weekend lang toertjes in het dorpscentrum af. “De voorbije twee jaar hadden we wat pech met de verwerking van de resultaten. Daardoor liep de prijsuitreiking, die normaal gezien op zondagavond telkens plaatsvindt, telkens in het honderd. We hebben dan ook beslist om dit jaar de prijsuitreiking op vrijdagavond te organiseren”, aldus schepen van Sport Jürgen Deceuninck (STERK).

Allerkleinsten

Ook dit jaar zal de firma Star-Tracking instaan voor de registratie van de gefietste rondjes. “Met de kinderen van de scholen hebben we inmiddels al alles uitgetest zodat we niet meer voor verrassingen komen te staan”, gaat Jürgen Deceuninck voort.

De fietsmarathon start op zaterdag 25 mei om 14 uur. Fietsen kan die dag tot 22 uur. Op zondag wordt het parcours van 2,5 kilometer opengesteld van 9 tot 17 uur. “We voorzien ook weer een kleiner parcours voor de allerkleinsten.” Wie liever eens andere wegen opzoekt kan op zondagochtend deelnemen aan de wielertoeristenrit. Om 8.30 uur start in het dorpscentrum een tocht van 80 kilometer, een halfuur trekken de deelnemers aan de rit over 50 kilometer zich op gang. “Ook dit jaar is de fietsmarathon opnieuw meer dan fietsen alleen. In de omgeving van de Marktplaats valt er weer van alles te beleven. Verenigingen als bijvoorbeeld Gympies en SV Moorslede helpen al jarenlang mee om van de fietsmarathon een groot feest te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier