3.000 feestvierders genieten van de zon en de beats tijdens Parsidance in Rumbeke

De sfeer zat er van heel vroeg in! © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De zevende editie van het festival Parsidance in Rumbeke is een absolute voltreffer. Afgelopen week al moest de organisatie het bordje uitverkocht bovenhalen. En met een stralende zon is de sfeer opperbest. Allesbehalve een Stille Zaterdag!

Parsidance is destijds kleinschalig begonnen, maar ondertussen uitgegroeid tot een vaste afspraak halverwege april. Op de terreinen van Scouts Parsifal in Rumbeke verzamelen om en bij de 3.000 feestvierders om te dansen aan een van de vier podia. Wie last-minute er nog bij wou zijn, was eraan voor de moeite. Het festival was immers hopeloos uitverkocht.

Op Parsidance kun je terecht voor een mix aan stijlen. Van mainstream tot hiphop of een stevige scheut techno. In Dixieland hoeft het dan weer allemaal niet zo serieus. Tientallen dj’s geven al van iets voor de middag het beste van zichzelf. Ieder jaar probeert het festival stappen te zetten. Zo werd dit jaar nog meer werk gemaakt van de aankleding en de omkadering van het festival, iets wat wordt gesmaakt door de aanwezigen. Neem daar nog eens een stralend zonnetje bij en je weet dat het festival een voltreffer is.

Er wordt nog tot rond 1 uur deze nacht verder gefeest. Daarna keert de rust opnieuw voor een jaartje terug in de omgeving van de Scoutslokalen.

Een sfeerreportage lees je in De Weekbode Roeselare – Izegem van vrijdag 26 april.

(TD)

De Chiro kon niet ontbreken tijdens Parsidance.
De Chiro kon niet ontbreken tijdens Parsidance.© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier