15.000 badeendjes vanuit Lier in Izegem gearriveerd: “We zijn klaar voor de Duck Race”

De eendjes zijn gearriveerd. Het gaat stuk om stuk om ervaren exemplaren die al aan meerdere wedstrijden deelnamen. De mannen van Rotary Izegem verwelkomden de deelnemers. Je herkent v.l.n.r. Nicolas Douchy, Rij Decock, August Driegelinck, Gino Coffez, Kris Heldenbergh, Ducky, David Vermeersch, Jo De Peuter, Geert Mahieu en voorzitter Geert Soetaert. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

De 15.000 gele badeendjes, allemaal potentiële deelnemers aan de Duck Race op zaterdag 12 oktober in Izegem, zijn gearriveerd. Ze zijn onder gebracht in de oude gebouwen Meditech langs het kanaal, waar straks ook de afterparty van de Duck Race wordt gehouden. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.

De badjeseendjes krijgt men in bruikleen van Rotary Lier waar al meerdere jaren een Duck Race wordt georganiseerd. “Ze zitten per 1.500 in een bak, in totaal dus 15.000”, klinkt het. Men is goed op weg om ruim de helft van de eendjes te laten deelnemen aan de wedstrijd. “Ieder eendje draagt een nummer, maar omdat we op meerdere plaatsen verkopen en zowel digitaal als in winkels, volgen die nummers elkaar niet exact op. Maar we zullen er voor zorgen dat elk eendje dat ‘geadopteerd’ werd in het wat komt, en de ‘niet-verkochte’ niet in het water terecht komen.”

De eendjes hebben al meerdere races achter de rug. “En ze worden ook alle 15.000 terug bezorgd aan onze collega’s van Lier.”

Uitslag zondagmorgen online

Voor de Duck Race voorspelt men voorlopig droog en fris weer. “Dat is ideaal voor ons. We hopen op veel volk, maar het is niet zo dat je aanwezig moet zijn om in de prijen te vallen. De nummers van de snelste eendjes komen zondagmorgen al online op de site.”

Naast de gele eendjes zijn ook nog eens zowat 2.000 rode badeendjes uitgedeeld aan de Izegemse lagere schoolkinderen. Die kunnen zaterdag zelf hun deelnemend eendje komen aanbieden voor de wedstrijd. Ze gaan samen met hun gele soortgenoten het water in. Ze zitten zo in hetzelfde peloton van misschien wel tienduizend eendjes, maar voor de rode eendjes wordt een apart klassement opgemaakt met prijzen voor de kinderen;

Dinsdag was mascotte Ducky ook nog aanwezig op Winkel Koerse, vorige week woensdag deed het gepimpte 2CV’tje zijn toer door Izegem. “Heel wat gegadigden daagden op om te dingen naar de gratis eendjes. Ook die gaan straks mee het water in.”

De eendjes zijn nog tot zaterdagmiddag te koop, ook op de zaterdagmarkt zal Rotary aanwezig zijn. Ook op de centrale verkoopplaatsen Verso en Chantly zijn ze krijgen, de andere voorverkooppunten sloten af. Maar je kan ze ook nog digitaal aanschaffen. www.duckrace-izegem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier