Zeven Ardooienaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde
Tristan Vandevelde Stagiair KW

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook zeven kandidaten uit Ardooie. Ontdek hier wie dat zijn.

Véronique Buyck (Open VLD)

Véronique Buyck.
Véronique Buyck. © CD&V

Véronique Buyck staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als eerste opvolger. De 39-jarige is burgemeester van Ardooie sinds november 2023 na het overlijden van Karlos Callens. Naast haar burgemeesterschap is ze notarieel jurist.

Veerle Dejaeghere (Groen)

Veerle Dejaeghere staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 50-jarige Ardooise begeleidt als leerkracht anderstalige nieuwkomers.

Dave Platteau (PVDA)

Dave Platteau.
Dave Platteau. © PVDA

Dave Platteau staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als eerste opvolger. De 45-jarige Ardooienaar werkte als arbeider en studeert nu Sociaal Werk.

Elien Rosseel (CD&V)

Elien Rosseel.
Elien Rosseel. © CD&V

Elien Rosseel staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als achtste opvolger. De 39-jarige Ardooise is verpleegkundige in het Dominiek Savio.

Vincent Vanhecke (Vlaams Belang)

Vincent Vanhecke.
Vincent Vanhecke. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Vincent Vanhecke staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de tiende plaats. De 35-jarige Ardooienaar werkt als handelsvertegenwoordiger.

Hilde Vansteenkiste (Vlaams Belang)

Hilde Vansteenkiste
Hilde Vansteenkiste © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Hilde Vansteenkiste is kandidaat van het Vlaams Belang voor het Europees Parlement, ze staat op de tiende plaats. De 53-jarige Ardooise werkt als administratief en boekhoudkundig bediende.

Kathleen Verhelle (Open VLD)

Kathleen Verhelle
Kathleen Verhelle © LUX visual storytellers Open VLD

Kathleen Verhelle staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD op de twaalfde plaats. De 53-jarige Ardooise is landbouwster en schepen van milieu, landbouw, energie & duurzaamheid, feesten & plechtigheden, schattingscommissie en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.