Wijkraad De Alerte Koekuit in Menen voert actie vóór aanvang politiek debat

Wijkraad De Alerte Koekuit kwam met een duidelijke boodschap naar De Steiger. © foto CB
Redactie KW

Net voor aanvang van het groot debat met de Menense lijsttrekkers in CC De Steiger, hield wijkraad De Alerte Koekuit een stil protest om haar ongenoegen te tonen over de komst van de nieuwe industriezone Menen-West.

Een 25-tal buurtbewoners, getooid met spandoeken, zwarte vlaggen en ballonnen, vatten post aan de ingang van het cultuurcentrum.

“We staan hier in de eerste plaats om onze teleurstelling in het huidig stadsbestuur uit te drukken. Dat heeft ervoor gekozen om een nieuwe industriezone neer te poten vlakbij een aantal wijken”, zegt Filippe Verfaillie van wijkraad De Alerte Koekuit.

“Wij hebben al twee regionale bedrijvenzones: industriezone Grensland en daarnaast een reusachtig schrootverwerkend bedrijf dat door haar enormiteit een bedrijvenzone op zichzelf is. Reeds sinds vorige eeuw zorgen deze industriezones voor overlast aan de westelijke kant van Menen. Noch de provincie noch het stadsbestuur slagen erin om dit probleem op te lossen. Een derde regionale bedrijvenzone is voor ons van het goede te veel.”

Vuilbak van West-Vlaanderen

Concreet stellen de actievoerders voor dat de politieke verantwoordelijken ernstig werk maken van het oplossen van de bestaande overlast van Grensland. “Ook willen we dat de zone voorzien voor Menen-West een groene buffer wordt voor gans Menen, dat een van de groenarmste gemeenten van Vlaanderen is”, aldus Filippe. “Menen wordt niet de vuilbak van West-Vlaanderen, Menen is het al”, besluit hij.

Keuze van de provincie

Burgemeester Martine Fournier nam even de tijd om de verontruste buurtbewoners te woord te staan. ” Dit is een beslissing die vanuit de provincie genomen wordt en waar wij als stadsbestuur niets aan te zeggen hebben. Persoonlijk verkies ik trouwens open ruimte boven meer industrie.” De burgemeester beloofde aan de actievoerders dat ze persoonlijk de situatie ter plaatse zal komen bekijken.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier