Dat blijkt uit de bekendmaking van de programmapunten bij de voorstelling van de kieslijst voor het district Kortrijk-Roeselare-Tielt. Huidig provincieraadslid Immanuel De Reuse uit Roeselare voert de lijst aan en Wouter Vermeersch, de nieuwe grote man van Vlaams Belang in Kortrijk, duwt.
In het nieuw gevormde kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt zijn 16 van de 36 provincieraadszetels te behalen. De andere twee kiesdistricten in onze provincie zijn een stuk kleiner, waardoor Immanuel De Reuse zowat de enige van de huidige vierkoppige VB-fractie in de provincieraad is die zo goed als zeker opnieuw verkozen zal zijn. Hij schaarde een ambitieuze en heel gevarieerde ploeg rond zich. Nieuwe kandidaten zijn o.m. Carmen Ryheul uit Kortrijk op plaats 2, Nathalie Dewulf uit Izegem op plaats 4 en Tina Feys uit Roeselare op plaats 12 . Alle drie staan ze ook op een verkiesbare plaats voor de gemeenteraad in hun woonplaats.
Uittredend provincieraadslid Reinhilde Castelein gaf aan dat ze niet langer ambitie heet om een mandaat te bekleden maar steunt de lijst van op de 15de plaats.
Het porgramma waarmee Vlaams Belang naar de provincieraadsverkiezingen trekt, is opgebouwd rond vijf speerpunten :
1. de afschaffing van het provinciale bestuursniveau tegen 2024. Het kan vervangen worden door een verder doorgedreven structuur van intergemeentelijke samenwerkingen
2. de bevriezing van de provinciale belastingen, of beter nog : een verlaging ervan. De taks op tweede verblijven moet worden afgeschaft
3. Het provinciaal sociaal-economisch streekbeleid en het beleid rond de omvorming van de West-Vlaamse economie moet een blijvende meerwaarde creëren. Een voorbeeld van meerwaarde in onze regio is de bedrijvigheid van het provinciebestuur (via de POM) rond watergebonden en spoorgebonden logistieke zones. Ook de ‘Fabrieken van de toekomst’ zijn een meerwaarde, maar er moet meer blijvend worden afgestemd met de actieradius van de Vlaamse overheid .
4. De middelen afkomstig uit de verplichte uittreding van de provincie uit de intercommunales WVI en Leiedal dienen op een goeie en evenwichtige wijze te worden geherinvesteerd in een aantal grondgebonden bevoegdheden zoals o.a. waterbeheersing, optimalisering van groendomeinen, fietsbeleid, streekeconomie, enz… M.b.t. de waterbeheersing én de droogteproblematiek moet het provinciebestuur het verschil blijven maken via nog meer gerichte investeringen in waterbeheersing en innovatieve oplossingen voor de droogteproblematiek in de landbouw.
5. De luchthaven Kortrijk-Wevelgem moet een regionale zakenluchthaven worden in beheer en eigendom van de Vlaamse overheid en dit naar het voorbeeld van Oostende en Deurne. Het is immers niet de taak van een provinciebestuur om rechtstreeks of onrechtstreeks een luchthaven mee uit te baten.
De lijst
Ziehier de volledige lijst voor Kortrijk-Roeselare-Tielt : 1. Immanuel De Reuse (bediende, Roeselare) – 2. Carmen Ryheul (HR manager, Kortrtijk) – 3. Filip Buyse (groupcontroller, Izegem) – 4. Nathalie Dewulf (teamleader B-post, Izegem) – 5. Jo Vansteenkiste (bakker, Lendelede) – 6. Dorianne Dewiest (verkoopster, Menen) – 7. Janick Samyn (verantwoordelijke technische dienst, Ledegem) – 8. Carina Vandermeulen (gepensioneerde, Waregem) – 9. Renzo Debel (chauffeur, Tielt) – 10. Katelijne Blondeel (directieassistente, Roeselare) – 11. Kurt Malisse (ploegverantwoordelijke, Wielsbeke) – 12. Tina Feys (medisch laborante, Roeselare) – 13. Marie-Anne Mortier (arbeidster, Wingene) – 14. Robin Vandenberghe (bouwkundig ingenieur, Pittem) – 15. Reinhilde Castelein (bediende, Wevelgem) – 16. Wouter Vermeersch (economist, Kortrijk)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier