Vijf Ledegemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook vijf kandidaten uit Ledegem. Ontdek hier wie dat zijn.

Bart Dochy (CD&V)

Burgemeester Bart Dochy staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 51-jarige man is naast burgemeester ook landbouwer en parlementslid.

Axelle Dupont (Voor U)

Axelle Dupont staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijftiende plaats. De 23-jarige vrouw is logistiek medewerker bij het Wit-Gele kruis.

Hélène Vanacker (Vooruit)

Hélène Vanacker staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement als vijftiende opvolgster. De 51-jarige vrouw is commercieel medewerker bij BNP Paribas Fortis.

Luc Vandamme (Voor U)

Luc Vandamme staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement als elfde opvolger. De 67-jarige man is gepensioneerd.

Piet Vandermersch (Open VLD)

© LUX visual storytellers

Piet Vandermersch staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijftiende plaats. De 59-jarige man is landbouwer.