Vijf Bredenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook vijf kandidaten uit Bredene. Ontdek hier wie dat zijn.

Carine Devriese (Voor U)

Carine Devriese staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de twaalfde plaats. De 67-jarige Bredenaar is op pensioen.

Gregory Roelandt (Vlaams Belang)

Grégory Roelandt.
Grégory Roelandt. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Gregory Roelandt staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolger. De 51-jarige Bredenaar werkt als technisch commercieel adviseur.

Joerie Vandamme (Groen)

Joerie Vandamme
Joerie Vandamme © Opbouwwerker Groen Groen

Joeri Vandamme staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als achtste opvolger. De 43-jarige Bredenaar werkt als HR-specialist.

Steve Vandenberghe (Vooruit)

Steve Vandenberghe
Steve Vandenberghe © Vooruit

Burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de vierde plaats. De 53-jarige Bredenaar maakt ook deel uit van het parlement.

Jarni Vandenberghe (Vooruit)

Jarni Vandenberghe.
Jarni Vandenberghe. © Vooruit

Jarni Vandenberghe, zoon van burgemeester Steve Vandenberghe, staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de kamer van Volksvertegenwoordigers als vierde opvolger. De 23-jarige student studeert kinesitherapie aan de UGent.