Twaalf Wevelgemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook twaalf kandidaten uitWevelgem. Ontdek hier wie dat zijn.

Vicky Claeys (Vooruit)

Vicky Claeys staat op de West-Vlaamse lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolger. De 48-jarige vrouw is loketbediende bij Solidaris.

Heidi Craeynest (N-VA)

Heidi Craeynest staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de zeventiende plaats. De 45-jarige vrouw is zelfstandig winkelier.

Filip Daem (N-VA)

Filip Daem staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de zesde plaats. De 63-jarige man is advocaat.

Carlo De Winter (Groen)

Carlo De Winter staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als zesde opvolger. De 52-jarige man is ICT-coördinator in het secundair onderwijs.

Marie-Madeleine Delaere (Voor U)

Marie-Madeleine Delaere staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vierde opvolger. De 76-jarige vrouw is gepensioneerd.

Yves Goddeeris (Vooruit)

Yves Goddeeris staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de vijftiende plaats. De 49-jarige man is maatschappelijk werker.

Inge Goemaere (Groen)

Inge Goemaere staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de achtste plaats. De 43-jarige vrouw is loopbaanadviseur.

Marthe Luyckx (Voor U)

Marthe Luyckx staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de veertiende plaats. De 23-jarige vrouw is opvoedster.

Cathleen Seculier (PVDA)

Cathleen Seculier staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de vijftiende plaats. De 48-jarige vrouw werkt als ambtenaar.

Bas Surmont (CD&V)

Bas Surmont staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de achtste plaats. De 27-jarige man is adviseur mobiliteit van VL/FED.

Maarten Tavernier (Groen)

Maarten Tavernier staat op de Europese lijst van Groen op de vierde plaats. De 47-jarige man is Projectcoördinator Klimaat.

Leticia Verhaeghe (Voor U)

Leticia Verhaeghe staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de negende plaats. De 27-jarige vrouw heeft een zelfstandig hostessenagentschap.