Twaalf Waregemnaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook twaalf kandidaten uit Waregem. Ontdek hier wie dat zijn.

Wim Careel (Vooruit)

Wim Careel staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de twaalfde plaats. De 40-jarige man werkt bij de studiedienst van ABVV-Metaal.

Glen De Waele (N-VA)

Glen De Waele staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de negende plaats. De 29-jarige man is kabinetsadviseur economie en freelancejournalist.

Margot Desmet (CD&V)

Margot Desmet staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijfde plaats. De 31-jarige vrouw is advocaat.

Kimberley Dugardein (Vlaams Belang)

Kimberley Dugardein staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de achtste plaats. De 38-jarige vrouw is directeur in het basisonderwijs.

Dieter Handekyn (Vlaams Belang)

Dieter Handekyn staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang als eerste opvolger. De 41-jarige man is grafisch ontwerper.

Khalid Labriq (PVDA)

Khalid Labriq staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 42-jarige man is metaalarbeider.

Maxim Laporte (Open VLD)

Maxim Laporte staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de achtste plaats. De 32-jarige man is adviseur communicatie op het kabinet van Paul Van Tigchelt.

Margaux Van Hulle (N-VA)

Margaux Van Hulle staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement als twaalfde opvolgster. De 19-jarige vrouw studeert nog.

Inge Vandevelde (Groen)

Inge Vandevelde staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vijfde plaats. De 60-jarige vrouw is chef-technicus op de VRT-radio.

Kürt Vangampelaere (PVDA)

Kürt Vangampelaere staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de achtste plaats. De 56-jarige man werkt als veiligheidsagent bij De Lijn.

Cindy Vanhoutte (CD&V)

Cindy Vanhoutte staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement op de zestiende plaats. De 42-jarige vrouw is stafmedewerker studentenaangelegenheden HOGENT.

Simon Wemel (Groen)

Simon Wemel staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de achtste plaats. De 40-jarige man is docent in het hoger onderwijs.