Twaalf Blankenbergenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook twaalf kandidaten uit Blankenberge. Ontdek hier wie dat zijn.

Sandy Buysschaert (CD&V)

Sandy Buysschaert.
Sandy Buysschaert. © CD&V

Sandy Buysschaert staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement op de achtste plaats. De 50-jarige Blankenbergenaar werkt als vervoersregiodeskundige bij De Lijn.

Nadia Cloetens (N-VA)

Nadia Cloetens.
Nadia Cloetens. © N-VA

Nadia Cloetens staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vierde opvolgster. De 40-jarige Blankenbergenaar werkt als bediende.

Anneke Crevits (Vooruit)

Anneke Crevits.
Anneke Crevits. © Vooruit

Anneke Crevits staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de dertiende plaats. De 39-jarige Blankenbergenaar werkt als vormingswerker bij ABVV.

Patrick De Meulenaere (Vooruit)

Patrick De Meulenaere.
Patrick De Meulenaere. © Vooruit

Patrick De Meulenaere staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement als zestiende opvolger. De 64-jarige Blankenbergenaar is schepen van burgerlijke stand, bevolking, begraafplaatsen en financiën.

Candy Derycke (Partij Blanco)

Candy Derycke staat op de West-Vlaamse lijst van Partij Blanco voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als vijfde opvolgster. De 34-jarige Blankenbergenaar werkt in de horeca.

Daphné Dumery (N-VA)

Daphné Dumery staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Europees Parlement op de vierde plaats. De 50-jarige Blankenbergenaar is advocaat.

Kathy Kamoen (Open VLD)

Kathy Kamoen.
Kathy Kamoen. © LUX visual storytellers Open VLD

Kathy Kamoen staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de twaalfde plaats. De 54-jarige Blankenbergenaar is schepen van jeugd, onderwijs en cultuur en erfgoed. Daarnaast is ze verkoopsmedewerker bij The Fabric.

Jeroen Maertens (PVDA)

Jeroen Maertens.
Jeroen Maertens. © PVDA

Jeroen Maertens staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de achttiende plaats. De 46-jarige Blankenbergenaar werkt als havenarbeider.

Yasmin Mahhou (PVDA)

Yasmin Mahhou.
Yasmin Mahhou. © PVDA

Yasmin Mahhou staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de dertiende plaats. De 18-jarige studente studeert Politieke en Sociale Wetenschappen.

Björn Prasse (Open VLD)

Bjorn Prasse
Bjorn Prasse © LUX visual storytellers Open VLD

Björn Prasse staat op de West-Vlaamse lijst van Open Vld voor het Vlaams Parlement als lijstduwer. De 43-jarige man is burgemeester van Blankenberge en werkt als coördinator voor Corsendonck Hotels.

Brigitte Teppa-Deschacht (Vlaams Belang)

Brigitte Teppa-Deschacht.
Brigitte Teppa-Deschacht. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Brigitte Teppa-Deschacht staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als achtste opvolgster. De 57-jarige Blankenbergenaar werkt als kokkin.

Katrien Vergote (Partij Blanco)

Katrien Vergote staat op de West-Vlaamse lijst van Partij Blanco voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 53-jarige Blankenbergenaar heeft een eigen zaak.