Schepen Sylvie Thieren voor het eerst op Vlaamse lijst: “Landelijk gebied ook een stem geven”

Sylvie Thieren is al heel haar leven lid van CD&V en wil er nu mee voor helpen zorgen dat de lijst het ook bovenlokaal goed doet. © Anne Bovyn AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

De Alveringemse schepen Sylvie Thieren (CD&V) staat voor het eerst op de lijst van de verkiezingen voor het Vlaams parlement. “Ik heb ja gezegd omdat ik als vrouw de lijst wil steunen, maar ook om de stem van Alveringem tot in Brussel te laten horen.”

Sylvie Thieren (44) woont in de Kallestraat, ze is getrouwd met Kris Lamaire, moeder van drie kinderen en beroepshalve werkt ze als preventieadviseur in de agro –en industriebouw. Ze is momenteel schepen in Alveringem en ondertussen is daaromtrent ook bekend dat ze op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen de tweede plaats na burgemeester Gerard Liefooghe zal bezetten.

Vereerd

“Eind januari heb ik telefoon gekregen van Hilde Crevits en Nathalie Muylle”, vertelt Sylvie. “Men vroeg mij om op de lijst voor het Vlaams parlement te staan en zo het landelijk gebied ook een stem te geven. Ik was vereerd, maar heb ook wat bedenktijd gevraagd. Ik heb het schepenambt wat onderschat. In die zin dat het heel wat tijd vergt om mails te beantwoorden, dossiers te doorgronden, op het terrein aanwezig te zijn… Sinds september 2023 werk ik daarom bewust halftijds als preventieadviseur. Het zorgde voor een beter evenwicht”, zegt Sylvie.

“Uiteindelijk heb ik ja gezegd. Ik vond het een eer om gevraagd te worden door mensen als Hilde Crevits en vind het een blijk van bovenlokale waardering voor mijn werk en inzet. Maar nog belangrijker is het dat de noden en vragen vanuit Alveringem en bij uitbreiding de Westhoek tot in Brussel geraken. Een landelijk beleid is immers compleet verschillend aan een stedelijk beleid. Vanop de 13de plaats is de kans eerder klein dat ik verkozen word. Toch zal ik met veel enthousiasme campagne voeren. Ik vind het immers belangrijk dat onze lijst het goed doet. De mensen zullen mij dus twee keer zien: voor de lokale verkiezing én die voor het Vlaams parlement. Hopelijk levert het iets goeds op, maar ik denk het wel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier