Sara Casteur neemt ontslag uit Oostendse gemeenteraad

© HH
Redactie KW

Sara Casteur neemt ontslag uit de gemeenteraad. Het Open VLD-gemeenteraadslid vindt dat er van haar prioriteit, een aanpassing van het parkeerbeleid, eindelijk werk is gemaakt en wil nu meer tijd voor haar privéleven.

“Vier jaar geleden werd ik verkozen met 656 voorkeurstemmen, waarmee ik derde meest stemmen had van mijn partij. Mijn programma had vooral als prioriteit een aanpassing van het systeem van betalend parkeren in Oostende. Nu daar na hard zwoegen eindelijk werk van gemaakt wordt, kan ik gedurende enkele jaren meer tijd en energie in mijn privéleven stoppen”, zegt Sara Casteur.

Dwarsligger

“Hoewel zowat alle Oostendenaars die ik spreek over het parkeren in Oostende mij gelijk gaven, heeft het vier jaar geduurd voor er politieke beweging kwam in het dossier. Iedereen die het dossier volgt, weet dat ik hard heb moeten vechten om tegenwerk te bieden aan het lobbywerk van een internationaal bedrijf. In 2016 kwam er eindelijk kentering in de gedachtegangen van het stadhuis. Maar het zijn dwarsliggers die er uiteindelijk voor zorgen dat het spoor recht loopt.”

“In de zomervakantie besloot ik mijn ontslag in de gemeenteraad aan te bieden”, stelt ze verder. “De jongste jaren investeerde ik beroepshalve enorm veel tijd in het aanhalen en verbeteren van de samenwerking tussen De Gelukkige Haard (sociale huisvestingsmaatschappij waarvan Sara Casteur adjunct-directeur is, red.) en het stadsbestuur. Verder aan deze weg timmeren is voor mij dan ook een absolute prioriteit. Mijn positie in de gemeenteraad kan dit bemoeilijken. Als ik op maandag ongeremd mijn standpunten of mening uit over bepaalde dossiers, om dan op dinsdag met de betrokken schepenen of burgemeester samen te werken voor mijn job, is in theorie allemaal wel mogelijk, maar op menselijk vlak bijzonder moeilijk.”

Aanvaring

“Ik neem ook ontslag als voorzitter van het Economisch Huis Oostende“, vervolgt Sara Casteur. “Trots dat er een actieplan voor de shoppingzones op tafel ligt en in uitvoering is, tevreden dat er straks meer dan 500 Oostendse werkzoekende jongeren een rijbewijs kunnen halen en intensief begeleid worden naar werk, tevreden dat we tijdens mijn eerste jaar twaalf grote bedrijven aangetrokken hebben voor onze industriezones, tevreden dat er elke dag tien ondernemers geholpen worden door het Economisch Huis Oostende. Ook hier is het veel werken in de stilte en achter de schermen, maar ik ben trots dat ik als gewoon gemeenteraadslid toch in de cockpit heb mogen zitten van duurzame realisaties voor de Oostendenaars.”

Sara Casteur kwam net voor de zomer in aanvaring met haar partij en de meerderheid over het Thermendossier, dat ze niet mee goedkeurde. Ze gaf toen al te kennen dat ze aan stoppen dacht. Nu hakt ze dus de knoop door. “Nu is het tijd voor mijn gezin en kleine kinderen. Dit is een vaarwel aan de politiek, nog geen afscheid. Daarvoor ben ik nog veel te jong en te gedreven”, besluit ze. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier