Nieuwe namen voor pleinen en parken in Oostende

Volgens Krista Claeys (tweede van links) pleitte er meteen voor om méér pleinen en straten naar verdienstelijke Oostendse vrouwen te noemen. © BELGA
Redactie KW

Op de gemeenteraad is de naamwijziging van een aantal parken en pleinen goedgekeurd. Krista Claeys (CD&V) stelde meteen voor om meer Oostendse vrouwen te huldigen op die manier.

In totaal werden vier namen goedgekeurd: Professor Jean Bourgainpark (het park dat begrensd wordt door de Frère-Orbanstraat, de Ooievaarslaan en de Parklaan, het August Michielsplein (het plein voor de Onze-Lieve-Vrouw-Koninginkerk dat begrensd wordt door de Schermplantenstraat en de Lijsterbeslaan), het André Ampepark (het park begrensd door de Seringenstraat, de Karel Goetghebeurstraat en de Guldensporenlaan) en het Rose d’Ivrypark (het park begrensd door de Weeshuisstraat, Renteniersstraat en de Molenstraat).

Krista Claeys (CD&V) pleitte er meteen voor om méér pleinen en straten naar verdienstelijke Oostendse vrouwen te noemen. “We pleiten ervoor om het genderevenwicht te bewaren. Concreet stellen we voor om Astrid De Laender van de accordeonschool te huldigen. Zij liet honderden Oostendenaars kennis maken met accordeon.”

Bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA): “De telling die u maakt – drie van de vier gaat naar een man – is nu puur toeval. Dit is niet representatief, aangezien bij drie van de vier namen de procedure al werd opgestart in het vorige stadsbestuur.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier