Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect”

Sien Vandevelde is voorzitter van Jong CD&V. © Christophe De Muynck
Redactie KW

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Kortrijk versterken Sien Vandevelde, Mia Cattebeke, Anaïs de Bethune, Felix De Clerck en Pieter Soens de West-Vlaamse ploeg van cd&v.

“De kandidaturen van Sien Vandevelde (2e opvolger Vlaams Parlement) en Felix De Clerck (4e plaats Kamer) waren al gekend, maar nu versterken Mia Cattebeke (15e opvolger Vlaams Parlement), Pieter Soens (7e opvolger Kamer) en Anaïs de Bethune (4e opvolger Europa) het lijstje met sterke kandidaten die vanuit Kortrijk mee de West-Vlaamse kleuren gaan verdedigen”, aldus voorzitter Siska Buysschaert.

“Strijden voor meer respect”

“Het is een hele eer om mee het verhaal van CD&V West-Vlaanderen te mogen uitdragen”, zeggen Mia Cattebeke en Sien Vandevelde, die vanop de Vlaamse lijst de CD&V-kleuren in West-Vlaanderen gaan verdedigen. “We kijken ernaar uit om samen met dit ijzersterke Kortrijkse team vol te strijden voor meer respect voor onze mooie provincie.”

“CD&V kiest resoluut voor een warme samenleving met deftige politici die werk maken van de meest fundamentele dingen in het leven”

“Onze partij is op 9 juni de enige juiste keuze”, vervolgen Pieter Soens en Felix De Clerck. “CD&V kiest resoluut voor een warme samenleving met deftige politici die werk maken van de meest fundamentele dingen in het leven: een deftig inkomen waarbij je ook nog tijd kan hebben voor familie, een deftig veiligheidsbeleid, en deftige zorg in de buurt. Enkel een sterk centrum kan daar voor zorgen.”

“Het is ook belangrijk dat we Europa wat West-Vlaamser gaan kleuren en ik voel me vereerd dat ik vanuit Kortrijk mee die taak op mij mag nemen”, aldus Anaïs de Bethune.

Ook federaal lijsttrekker Nathalie Muylle is blij met het opgenomen engagement. “Ik ben zeer tevreden dat Felix en Pieter mee aan de kar willen trekken van het verhaal van CD&V in West-Vlaanderen. We kiezen resoluut voor mensen die met beide voeten in de samenleving staan, net daarom zijn beide heren een enorme waardevolle aanvulling voor onze West-Vlaamse ploeg voor de Kamer.”

Meerwaarde

Hilde Crevits: “Sien en Mia zijn twee gedreven en enthousiaste vrouwen om samen met de andere kandidaten aan de kar te trekken voor West-Vlaanderen, om dicht bij de mensen te staan en het verschil te maken. Hun engagement is een enorme meerwaarde voor onze lijst voor het Vlaams Parlement. En met Anaïs hebben we een sterke vrouw die het Europese verhaal mee een West-Vlaamse touch zal geven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier