Van Conners soep van Roma-tomaten en bruingebakken balletjes tot Petra´s groene groentesoep: De Fruithalle in Wervik verkoopt ‘politieke’ soepjes

De koelkast in De Fruithalle is alvast goed aangevuld. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Ze maken er daar in de regering nogal een soepje van… Het is vaak te horen langs de straat, op café of op de werkvloer. Uitbater Sanne Vantomme van De Fruithalle op de Menensesteenweg in Wervik verkoopt al enkele jaren verschillende dagverse soepen en geeft dezer dagen de soepen een naam gelinkt aan een politiek kopstuk uit de nationale politiek.

Volgt u het aanbod even mee ?

Sammy’s soep van enerzijds wortelen en anderzijds paprika.

Conners soep van Roma-tomaten en bruingebakken balletjes

Toms kippenroomsoep met Chinese groentjes

Petra´s groene groentesoep

Barts Asparagus palmenti Flandrensis (Vlaamse aspergesoep)

Vincents Combi-ajuinsoep (gecombineerd met kippen- en runderbouillon).

“Ik wilde iets speciaals doen voor de verkiezingen zondag”, zegt Sanne. “De naamkeuze voor de soep van CD&V was het gemakkelijkst. Hun kleur is oranje en dat link ik aan wortelen. CD&V profileert zich als de partij van enerzijds en anderzijds. Bij Conner Rousseau vond ik mijn inspiratie bij zijn uitspraken over de Roma. Bart De Wever zegt het soms in het Latijn en ik heb zijn soep zo vertaald.”

Bij Tom Van Grieken en het Vlaams Belang bracht de Chinese inmenging me op gedachten. De keuze voor het kleur voor de soep van Petra De Sutter is evident. En bij Vincent Van Quickenborne kon ik niet naast de incidenten tijdens zijn verjaardagsfeest kijken en het al dan niet plassen tegen een politiecombi. Voor PVDA had ik geen inspiratie meer. Al had ik misschien een pittig soepje moeten maken.” (lacht).

Lijsttrekkers in oktober

“Die soepen verkoop ik tot het weekend en na verkiezingszondag stappen we weer het normale leven in. Dinsdagnamiddag maakte ik 45 liter soep extra. We zijn ondertussen al 22 jaar bezig en maakte ik vroeger ook soep. Dat was dan een ketel tomatensoep en nog een tweede soep. Tijdens corona begon ik verschillende te maken en explodeerde de verkoop.”

In oktober zijn er dan gemeenteraadsverkiezingen. Of dat ook zal leiden tot soepen gelinkt aan de lijsttrekkers? “Dat zou wel kunnen”, zegt Sanne. “Er wordt in het leven te weinig gelachen.”

Zelf kandidaat

Sanne Vantomme is zondag op de lijst van N-VA kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “In mijn winkel of wanneer ik onderweg ben voor de thuisleveringen, dan begin ik nooit over politiek”, klinkt het.

“Er staat hier aan de winkel ook geen bord van N-VA. Onder de mensen ervaar ik dat de politiek een deel van haar geloofwaardigheid aan het verliezen is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier