Schepen Nick Wenmaekers uit Knokke-Heist ook kandidaat voor nationaal partijbestuur van Open Vld

Wenmaekers wil de partij mee uit het slop halen. © MM
Redactie KW

Nick Wenmaekers, schepen in Knokke-Heist en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen één van de belangrijke namen op de lijst Gemeentebelangen, stelt zich kandidaat voor het nationaal partijbestuur van Open Vld. Met ervaring als bestuurslid en politiek secretaris van Jong VLD nationaal, is hij geen onbekende in de nationale politiek.

“De verkiezingsresultaten van juni spreken boekdelen. In Knokke-Heist hielden we stand, maar over het algemeen resultaat mogen we niet tevreden zijn. De partij heeft dringend vernieuwing en herbronning nodig”, zegt Nick Wenmaekers.

Wenmaekers wil vanuit zijn lokaal engagement die vernieuwing brengen: “Er staat veel jong talent klaar in onze partij. Met mijn ervaring bij de nationale jongerenafdeling en op lokaal niveau wil ik de nodige verandering realiseren.”

Hij deelt de visie van MR-voorzitter Bouchez: “Een liberale partij moet onbeschaamd donkerblauw durven zijn. Streng op migratie, sociaal-economisch rechts en ethisch progressief. Zelfs in Wallonië levert dat succes op. Ons politiek verhaal moet veel scherper gebracht worden. Daar ga ik voor.”

Vanaf 12 augustus kunnen de leden van Open Vld digitaal stemmen voor hun nieuw partijbestuur. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier