Loes Vandromme (CD&V) behoudt zetel in Vlaams Parlement: “De stem van de Westhoek blijven vertolken in Brussel”

Loes Vandromme scoorde opnieuw sterk in eigen stad. © MD
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Met 17,9% van de stemmen voor het Vlaams Parlement is CD&V voortaan nog slechts de derde grootste partij van West-Vlaanderen. Loes Vandromme behoudt wel haar parlementszetel en toont zich daar tevreden mee.

De eerste resultaten die zondag binnenkwamen, beloofden niet veel goeds voor de christen-democraten, maar nadien kon de partij toch nog wat extra procenten scoren. Uiteindelijk klokte CD&V af op 17,9%. “En dat is toch een stuk beter dan de eerste resultaten deden vermoeden”, reageert Loes Vandromme. “We hebben altijd gezegd dat het belangrijk is om ook de resultaten van de landelijke gemeenten af te wachten.”

Dankzij dat resultaat behoudt Loes Vandromme, die op de tweede plaats stond, ook haar zitje in het Vlaams Parlement. “Natuurlijk heb ik heel veel goesting om mijn taken in Brussel verder te zetten en daar de stem van de Westhoek te blijven vertolken.”

Poperinge kleurt oranje

Op de kaart van West-Vlaanderen is Poperinge, de woonplaats van Vandromme, ook een van de weinige overgebleven oranje vlekken. “Dat doet me misschien nog het meest deugd van allemaal. Ik merk dat de Poperingenaars geloven in mijn verhaal en daar wil ik me in de toekomst dan ook heel graag voor blijven inzetten.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier