Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen

De naam van Sandy Evrard werd vakkundig weggespoten. © Eric Flamand
Jos Remaut

Onbekenden hebben vannacht met een dikke zwarte streep burgemeester Sandy Evrard weggestreept van de imposante verkiezingsaffiche van MLM op de Markt. De burgemeester tilt er niet echt zwaar aan. “Maar het is wel de eerste keer dat ik dat meemaak, en het doet toch een beetje raar.”

Sandy Evrard is al vele jaren burgemeester van Mesen en is erg populair. “Maar blijkbaar is er toch één iemand in Mesen die me niet graag ziet”, lacht hij. “Ik troost me met de gedachte dat de andere 715 kiezers in Mesen me wel graag zien. En jammer toch dat men zijn ongenoegen op zo’n manier uit. Men weet goed genoeg dat men altijd met mij kan komen praten. ” Hij is niet van plan hieromtrent verdere actie te ondernemen.

Deze actie zal overigens maar weinig impact hebben op de uitslag, Sandy is nu al zeker van zijn herverkiezing als burgemeester. Spannend zal de strijd in Mesen niet zijn : de partij MLM (Mesense Liberalen/Libéraux Messinois) van de burgemeester is de enige met een volle lijst, en de oppositie bracht slechts vier kandidaten in stelling. Straks weten we of de verhouding 7-2 al dan niet behouden blijft.

Lees meer over: