N-VA Plus Heuvelland ontgoocheld : “Geen winnaars in deze verkiezingen”

Ivo Fonteyne : “We blijven dapper verder doen.” © Eric Flamand Eric Flamand
Jos Remaut

N-VA Plus Heuvelland incasseert een ferme klap en valt terug op één zetel. “Uiteraard zijn we ontgoocheld”, zegt lijsttrekker Ivo Fonteyne. “Maar we laten het hoofd niet hangen en blijven er volop voor gaan in de komende zes jaar.”

N-VA moet tevreden zijn met 10,4 % van de stemmen. “Ja, we hadden toch meer verwacht”, geeft Ivo Fonteyne toe. “Onze verwachting was om minstens onze twee zetels te behouden en er liefst zelfs nog een bij te pakken. Helaas is het anders uitgedraaid. Ik weet ook niet echt wat de redenen zijn. De afschaffing van de opkomstplicht kan hebben meegespeeld, en de deelname van het Vlaams Belang zal ook wel niet in ons voordeel geweest zijn. Maar ik blijf erbij dat we een hele goeie lijst hadden en een sterk programma.”

“Hoe je het ook draait of keert : dit zijn erg rare verkiezingen geworden, die eigenlijk geen enkele winnaar hebben opgeleverd”, vervolgt Ivo : “Gemeentebelangen verliest fors, CD&V wint flink maar kan met haar overwinning niets doen, wij verliezen en de twee kleintjes halen niet eens een zetel. Maar goed, het is wat het is, we moeten even doorslikken en verdergaan.”

Jef Huyghe scoort goed

Opvallend bij de uitslag is toch wel de goeie score van Jef Huyghe, de ontslagen algemeen directeur van Heuvelland die nu opkwam bij N-VA Plus . Met 222 voorkeurstemmen eindigt hij van op de 18de plaats als tweede, met slechts 7 stemmen minder dan lijsttrekker Ivo. Het scheelde dus niet veel of de man zat ook in de gemeenteraad, dat zou vonken gegeven hebben. “Ja, ik ben ook wel verrast door de score van Jef, dat zegt toch wel iets”, besluit Ivo Fonteyne.

Caroline Ryde behaalde 158 stemmen en verliest haar zetel in de gemeenteraad.